Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

UN PARADOX ABSURD. Puiu Ilisei: Noi, românii, parcă suntem în Uniunea Europeană mâna a treia!

Publicat: 02 aprilie 2020 - 20:01
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Administratorul Pilis SRL, Puiu Ilisei s-a preocupat de biosecuritatea fermei sale de pui permanent, acum însă este altceva. Crescătorul pune mare preţ pe măsurile de igienă şi izolare a angajaţilor săi dincolo de poarta fermei sale.

“Noi aveam şi înainte condiţii de biosecuritate, dar am mărit un pic atenţia la igienă, în sensul că schimbăm dezinfectntul din filtru mai des, ţinem porţile închise cu lacăt, aşa cum le ţineam şi înainte, am făcut instructajul la personal, am cumpărat măşti şi mănuşi de unică folosinţă… dar mai mult decât atât nu avem ce să facem, pentru că personalul pleacă acasă seara şi mâine vine înapoi în fermă. Oamenii sunt conştienţi, se feresc, nu se întâlnesc cu alte persoane, nici familiile lor… Singurul lucru pe care putem să îl mai facem este să ne rugăm să n-o păţim. Deocamdată, Doamne-ajută, nu e nicio problemă de genul ăsta”, a declarat pentru Revista FERMA, Puiu Ilisei.

puiu-ilisei-1_b

Aşa cum era de aşteptat, atunci când depindem de alţii apar şi problemele. De exemplu… importurile de furaje sunt puse în dificultate de criza actuală. “Singurul lucru care ne afectează în momentul de faţă este că am avut nişte sincope la alimentarea cu furaje, pe motiv că vaporul care aducea soia din Brazilia a întârziat cu o săptămână şi furajul de pui este pe bază de soia, adică conţine şi soia. Este proteina pentru animale, şi furnizorul o lua de acolo”, ne-a spus producătorul din Călăraşi.

De ce? De ce aşteptăm noi soia din Brazilia?
“Pentru că noi nu avem voie, în Uniunea Europeană, să cultivăm soia modificată genetic, dar o importăm din Brazilia şi Argentina… tot modificată genetic. E un paradox absurd.”, ne răspunde Puiu Ilisei.
Apoi a adăugat: S-a semnat contractul de către Uniunea Europeană cu Mercosur – ţările din America de Sud - pentru schimb commercial. În America de Sud se face furajare ca şi la noi cu soia modificată genetic, doar că acolo e permisă şi hrănirea animalelor cu hormoni ca să aibă viteză mai mare de creştere. Ei bine, Uniunea Europeană a semnat un contract de schimb comercial, care ce înseamnă exact nu ştiu, dar ştiu că se importă carne de calitatea despre care v-am spus din Brazilia şi din alte state, iar la schimb se dă altceva, nu ştiu… poate tractoare… habar n-am. Întrebarea mea este unde se vinde carnea aia, la Paris? Nu cred… tot prin România se va vinde. Vindem noi tractoare acolo? Nu. Deci, practic totul este în defavoarea noastră. Noi parcă suntem în Uniunea Europeană mâna a treia.

pui-puiu-ilisei_b

Producător şi de ciuperci, acesta a creat un Grup destinat producatorilor locali pe reţeaua de socializare Facebook! “În primul rând ca să ne cunoaştem şi ca să mâncăm unii de la alţii, să mâncăm româneşte!”, ăsta a fost scopul creării grupului.
S-au strâns mii de producători AICI! Căutaţi-i şi cumpăraţi de la ei, spijinindu-i pe ei ne ajutăm pe noi, ca naţie!

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo

Vizualizat: 1468 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?