Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

TINERII FERMIERI din Olanda, EXEMPLU pentru ROMÂNI!

Publicat: 25 iulie 2017 - 09:37
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ROMÂNII, ÎN VIZITĂ LA FERME OLANDEZE! Grupul Holland Dairy House a organizat, la sfârşitul lunii iunie, o nouă vizită de lucru în Olanda, de data aceasta având tema "Tânăr fermier". 

Din delegaţia română au făcut parte trei tineri fermieri, reprezentanţi ai asociaţiilor şi cooperativelor de vaci de lapte, un reprezentant al Ministerului agriculturii şi presă agricolă.

Programul a fost concentrat pe activitatea tinerilor fermieri, crescători de vaci de lapte şi a cuprins, pe lângă vizitele în ferme, întâlniri cu reprezentanţi ai asociaţiilor tinerilor fermieri din Olanda, deplasare la Institutul pentru controlul calităţii laptelui - Qlip şi Universitatea de stiinţe aplicate - AERES, precum şi vizite la companii care activează în sectorul producţiei de săâmâânţă - Barenbrug, utilaje agricole - Trioliet, construcţii şi dotări adăposturi - Cow House, genetică animală - CRV.
În Olanda sunt acum cca 18.000 ferme de vaci de lapte, cu 1,6 milioane capete, 62 mari unităţi de procesare lapte şi 60.000 locuri de muncă în acest sector. Din totalul suprafeţei agricole a Olandei, 28% este ocupată de păşuni.

vaci5_b

Impresionant este exportul, în valoare de 7,2 miliarde euro, realizat de sectorul vacilor de lapte, adică aproape 8% din totalul exporturilor. Producţia de lapte este valorificată sub formă de brânzeturi - 48%, lapte praf - 13%, unt - 12% şi alte produse - 27%. Producţia de lapte şi produse lactate este în proporţie de 45% exportată în statele UE, 20% în afara UE şi 35% rămâne pentru consumul intern.
“În cursul deplasării am vizitat trei ferme conduse de tineri fermieri şi o fermă organică, dotată şi cu o unitate de procesare a laptelui. Toate fermele vizitate au roboţi de muls, sisteme automate de evacuare a dejecţiilor şi, în general, o dotare tehnică ce să le permită reducerea, pe cât posibil, a forţei de muncă. Am remarcat, faţă de situaţia de anul trecut, un relativ optimism, generat mai ales de creşterea preţului laptelui cu cca 10 eurocenţi/litru”, relatează Gheorghe Ghişe.

Ce alte practici ale olandezilor sunt bune de luat drept exemplu de fermierii români, aflaţi din revista Ferma, ediţia 1-31 iulie 2017!

Vizualizat: 2093 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?