Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

TEHNOLOGIE - recunoaşterea FACIALĂ a vacilor

Publicat: 13 martie 2018 - 12:12
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Este posibil ca, în curând, tehnologia de recunoaştere a feţei să fie utilizată nu doar pentru capturarea criminalilor, ci şi pentru vaci, porci şi chiar peşti. 

Compania Cargill Inc. a încheiat un parteneriat cu firma irlandeză Cainthus, deţinătoarea unui software de analiză facială ce poate ajuta crescătorii de vaci de lapte să-şi scadă costurile, să crească producţia şi să aibă mai mare grijă de animalele lor.
Termenii tranzacţiei, prin care Cargill va prelua o participaţie minoritară la Cainthus (Dublin - Irlanda), nu au fost dezvăluiţi. Dar oficialii de la Cargill au descris acest lucru ca pe o investiţie semnificativă, dată fiind importanţa temei în strategia companiei de a extinde utilizarea digitizării şi a tehnologiei IT în producţia alimentară.

recunoastere-faciala-vaci.1_b

Monitorizarea animalelor de la distanţă 

Vacile, ca şi oamenii, au caracteristici şi semne faciale unice, care fac posibilă urmărirea mişcării şi a comportamentului lor. Sistemul lui Cainthus încorporează camere de luat vederi, senzori şi programe de analiză sofisticată a imaginilor. Dacă un anumit animal nu se mişcă destul de mult sau dacă şi-a schimbat obiceiurile tipice de mâncare sau adăpare, acestea constituie semne de avertizare privind apariţia unei boli care ar putea afecta producţia de lapte, reproducerea sau sănătatea generală a animalului. În aceste condiţii, sistemul trimite o alertă către computerul sau telefonul mobil al fermierului.
Programul a fost folosit pentru prima dată în 2015 la o fermă comercială de lapte din Ottawa, Canada. De atunci a fost instalat în ferme din New York şi California, precum şi din Italia, Spania iar în curând va fi funcţional şi în China.
Până acum accentul a fost pus pe bovinele de lapte, dar cele două companii intenţionează să extindă software-ul la mai multe specii. Astfel, Cargill împreună cu Cainthus lucrează la un program care identifică reacţiile faciale ale porcilor şi se aşteaptă să aibă un sistem comercial viabil până la sfârşitul acestui an calendaristic. Cele două companii vor să extindă în viitor programele şi la păsări şi în acvacultură.
Recunoaşterea facială oferă foarte multe detalii şi date complexe fermierilor. Practic, după instalarea sistemului, este nevoie de doar câteva secunde pentru a captura caracteristicile fiecărui animal (individual) şi apoi de câteva săptămâni pentru ca softul să înregistreze modelele şi mişcările individuale specifice câtorva vaci, pentru a stabili un punct de referinţă. Hardware-ul costă 38-50 dolari/animal, iar programul de colectare şi analiză valorează circa 50 dolari/animal/an.

Un articol semnat de GHEORGHE GHIŞE

Pentru mai multe detalii despre acest subiect citiţi articolul din revista Ferma nr. 3/207 (ediţia 15-28 februarie 2018)

Vizualizat: 241 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?