Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Taurul Angus Campion al Europei în 2018, la Zootehnica Show

Publicat: 15 mai 2019 - 19:54
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Asociaţia Aberdeen Angus a prezentat, în cadrul Zootehnica Show 2019, taurul câştigător al titlului de Campion al Europei în anul 2018. Taurul Edwin, în vârstă de doi ani, aparţine acum fermei Angus House Farm, din jud. Cluj, al cărei proprietar este Bogdan Vereş.

Bogdan VereÅŸ, proprietarul fermei Angus House Farm (stg.) ÅŸi Emanuel MureÅŸan, veterinarul fermei (dr.)_b

Taurul a fost cumpărat la începutul acestui an din Germania, din ferma Donaumoos Angus, a lui Bernhard Delle. În 2017, taurul Angus Donaumoos Proud Tyler, tot din ferma lui Bernhard Delle, s-a bătut pentru titlul de Campion mondial - „Angus Champion of the World”.
„Taurul Edwin are aproape doi ani şi va începe să fie folosit pentru montă peste câteva luni. Sora taurului Edwin a fost vândută proprietarului echipei de fotbal Atletico Madrid, care are şi o fermă de taurine Angus şi a câştigat premiul de cea mai bună viţea la categoria ei. În noiembrie, trebuie să mergem în Canada ca să ridicăm premiul”, ne-a spus Bogdan Vereş, proprietarul fermei Angus House Farm.
Angus House Farm este o fermă de familie, înfiinţată în 2011. Efectivul total de animale, cu tot cu viţei, este de aproximativ 350 de capete. Bogdan Vereş ne-a spus că are un business în construcţii în Marea Britanie, de 13 ani. „După vreo cinci ani petrecuţi acolo, am căutat ceva la care să ne întoarcem în România. Afacerea asta vine şi dintr-o anumită dragoste faţă de animale, pentru că eu sunt, de meserie, asistent veterinar, şi aşa am ajuns să avem o fermă de Angus”, ne-a spus Bogdan Vereş.
Ferma este specializată pe furnizarea de animale cu genetică foarte performantă. Lucrează doar cu montă naturală şi vând animale de reproducţie în toată ţara. Taurine Angus din ferma Angus House Farm au ajuns chiar şi în judeţul Tulcea, iar ce nu selectează pentru reproducţie, circa 20% din femele şi aproape 80% din masculi, vând către o îngrăşătorie din judeţul Sibiu. La Zootehnica Show 2019, Angus House Farm a mai prezentat o viţea, oferită ca premiu, prin tragere la sorţi, unui membru al Asociaţiei Aberdeen Angus, o junincă şi o vacă cu viţel.

Taurul Angus Campion al Europei în 2018, la Zootehnica Show_b


PREMIERĂ: DOCUMENTARUL RASA ABERDEEN ANGUS ÎN ROMÂNIA
Zootehnica Show, împreună cu specialiştii din cadrul Asociaţiei Aberdeen Angus România au realizat, în perioada premergătoare expoziţiei, o călătorie prin toată România, la ferme-model ce se ocupă cu creşterea animalelor din rasa Aberdeen Angus. Documentarul fost prezentat, în premieră, în cadrul Zootehnica Show 2019.
• Muntenia a fost reprezentată de ferma Agricola CAP Coconi, din jud. Călăraşi, a fraţilor şi Marius Alin Căprilă (despre care aţi citit în Revista Ferma, ediţia 1-14 iunie 2018);
• Din Oltenia a fost prezentată ferma Deutsche Agrar, condusă de Marcel Olteanu, preşedintele Asociaţiei Aberdeen Angus România;
• Din Ardeal au fost prezentate două ferme de familie: a lui Gal Ervin (Aberdeen Angus Negru), şi ferma lui Albert Ernest (Aberdeen Angus Roşu);
• Reprezentantul Moldovei a fost Eugen Giuşcă, proprietarul unei ferme de 40 capete de taurine Angus, dar şi al taurului Sedomar Iura, taur-campion şi cel mai scump taur vândut vreodată la o licitaţie de taurine din România. Iura a fost vândut cu 5.650 euro la prima licitaţie de taurine Angus organizată în ţara noastră, în cadrul Zootehnica Show 2017.


Un articol publicat în revista Ferma nr. 8/235 (ediţia 1-14 mai 2019)

Vizualizat: 1285 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?