Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

ŢĂRANI de MILIOANE, din inima Ardealului!

Publicat: 30 octombrie 2017 - 08:47
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

SUCCESUL STĂ ÎN... ECHIPĂ! Este mare lucru să ajungi la o cifră de afaceri de aproape 5,2 milioane de euro pe an. Însă şi mai mare lucru mi se pare să poţi să recunoşti că ai nevoie de specialişti care să te ajute să îţi dezvolţi businessul agricol.

taga_foto-1_b

„Cooperativa a ajuns la o dezvoltare atât de mare încât este nevoie să specializăm diverse servicii. Până acum am lucrat destul de empiric. Cei care facem această activitate suntem şi fermieri. Ne permitem, acum, să angajăm specialişti care să dezvolte mai departe cooperativa, să ofere servicii mai bune membrilor cooperatori, şi de consultanţă, şi de desfacere, şi de achiziţii ale input-urilor, tot ceea ce înseamnă un plus pentru fermieri”, spune Dan Ţandea, preşedintele Cooperativei Agricole Someş-Arieş.
Pe 23 august 2017, fermieri, colaboratori, politicieni şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi judeţene s-au strâns la Apahida, în judeţul Cluj, la inaugurarea sediului Cooperativei.

Cooperativa Someş-Arieş „este dovada faptului că ţăranul român, chiar dacă nu se vede, el există şi a început să fie important în economia din ţară şi din Europa”, a spus Călin Fărgaciu, unul dintre membrii fondatori ai Cooperativei.
A lipsit de la eveniment, dar nu a fost uitat, Mircea Ciurea, omul cu ideea şi sufletul Cooperativei de la Cluj, pentru care s-a ţinut un moment de reculegere.

taga_foto-2_b

Someş-Arieş este prima cooperativă agricolă post-decembristă din Transilvania. Au pornit în 2011 cu şase membri, crescători de vaci de lapte din judeţul Cluj, şi au ajuns la 63 de membri în prezent, plus 27 de colaboratori, care vor deveni oficial membri ai Cooperativei în primăvara lui 2018.
Toţi, la un loc, livrează zilnic 30.000 de litri de lapte. În Fabrica de Brânzeturi de la Ţaga, la care Cooperativa este acţionar, procesează în jur de 75.000 de litri de lapte pe lună.

Despre cum funcţionează cooperativa, ce planuri de viitor au fermierii, dar şi ce piedici legislative întâmpină zi de zi, aflaţi din revista Ferma, ediţia 1-14 octombrie 2017!

Vizualizat: 759 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?