Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

SURA DE STEPĂ încă mai respiră... promisiuni

Publicat: 28 octombrie 2017 - 12:23
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La IndAgra puteţi vedea două din ultimele 50 de exemplare curate (rasă pură) de Sură de Stepă de la Staţiunea Dancu.

Din păcate pentru revitalizarea acestei rase autohtone, peste 80 la sută din fătări aduc pe lume masculi. Trebuie spus că la SCDCB Dancu (Iaşi) se încearcă proliferarea, dar mai ales păstrarea acestei rase rustice şi într-un fel emblematică pentru România. Carul cu boi al lui Nicolae Grigorescu are protagonişti două exemplare de Sură de Stepă. Sper că nu vor rămâne doar în picturi şi tratate!

Sura de stepa la Indagra_b

Vecinii noştri, ungurii, au preluat şi au dus departe atât Sura de Stepă cât şi rasele de porci Bazna şi Mangaliţa. Chiar şi Dropia, care la noi ajunsese doar brand de combine de treierat şi exponat în Muzeul Cinegetic de la Posada!

La SCDB Dancu nucleul de taurine Sura de stepă (varietatea moldovenească) a fost constituit în anul 2002 prin cumpărarea animalelor de SCDB Mărgineni, judeţul Neamţ, populaţia iniţială fiind compusă din 20 de capete tineret femel peste 12 luni şi 2 capete masculi peste 18 luni.

Sura de stepa la Indagra_Gica Alexa_foto 2_b

Despre surele de la IndAgra vă poate povesti mai multe reprezentantul staţiunii, Gică Alexa. Căutaţi-l! La standul de la Romexpo veţi putea vedea şi poate ultimii bivoli profund româneşti crescuţi la SCDCB Şercaia. Dar şi frumoasle vaci de Jersey aduse de doctorul Mihai Petcu de la Pantelimon.

Jersey a Indagra_ferma Pantelimon_b

Vaci Jersey la Indagra, provenind din ferma doctorului Mihai Petcu de la Pantelimon

Vizualizat: 2684 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!