Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

STUDENT pentru o ZI - poiect EDUCAŢIONAL dedicat ELEVILOR!

Publicat: 23 martie 2017 - 09:19
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Facultatea de Zootehnie a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, Iaşi, organizează ediţia cu numărul şase a evenimentului “Student pentru o zi!” în perioada 24 martie- 7 aprilie 2017.

Evenimentul este un proiect educaţional, realizat în cadrul parteneriatului pentru practica pedagogică a studenţilor şi cursanţilor DPPD ai USAMV Iaşi şi partenerii ieşeni din preuniversitar, invitaţi fiind elevii din cadrul instituţiilor de învăţământ: Colegiul Agricol şi de Industrie Alimentară “V. Adamachi”, Iaşi- 24 martie 2017, ora 12; Liceul Teoretic ” Dimitrie Cantemir”, Iaşi- 31 martie 2017, ora 12 şi Colegiul Economic Administrativ-Iaşi, - 7 aprilie 2017, ora 11.

studentozi-iasi_b

Programul include prezentarea ofertei educaţionale a Facultăţii de Zootehnie, lecţii demonstrative şi multe alte activităţi, urmându-şi cursul astfel:

1. Primirea elevilor în Amfiteatrul E28 – ora 11.45.
2. Prezentarea ofertei educaţionale a Facutăţii de Zootehnie, Iaşi– ora12.00.
3. Lecţii demonstrative,ora 12.10:
- Bucătăria tradiţională, anul 3 IMAPA
- Clasificarea alimentelor, anul 3 CEPA
- Albinele- Pasiune şi Afacere, anul 3Zoo
- Sisteme de creştere în piscicultură, anul 3Piscicultură
- Sisteme alternative de creştere a găinilor ouătoare şi a puilor de carne în România, cursanţii DPPD zootehnişti, postuniversitar.
4. Workshop-uri pentru fiecare activitate teoretică în Sala de Marmură, ora 13.10 (preparate tradiţionale, fructe şi legume, produse apicole, materiale grupul Roland)
5. Tombole ( puişori, peştişori, abonament Revista Ferma)
6. Vizitarea bazei materiale a Facultăţii de Zootehnie, Iaşi, ora 13.40.

studentozi2_b

Evenimentul este organizat cu sprijinul sponsorului Agroland şi al partenerilor media:
Radio Romania Iaşi, Redactor Petronela Cotea Mihai, Revista Ferma, Ziarul Evenimentul.
Revista Ferma este partener media principal al evenimentului!

De întreaga organizare şi coordonare a evenimentului se ocupă: Decan, Prof. univ. dr. Paul Corneliu Boişteanu şi Conf. univ.dr. Carmen Olguţa Brezuleanu.

Vizualizat: 1599 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!