Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

STANDARDE NOI de MEDIU pentru PASĂRE şi PORC

Publicat: 10 mai 2017 - 14:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

94% DIN EMISIILE DE AMONIAC PROVIN DIN AGRICULTURĂ. Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a publicat recent concluziile privind cele mai bune tehnici disponibile (BAT - Best Available Techniques, în limba engleză) pentru diminuarea impacului asupra mediului înconjurător al activităţii asociate creşterii intensive a păsărilor de curte şi a porcilor.

Pentru prima dată la nivelul întregului bloc comunitar, se discută oficial despre o limitare a emisiilor de amoniac în aer din interiorul adăposturilor pentru animale şi a cantităţii de azot şi de fosfor din excremente, pentru şase categorii de porci sau păsări de curte.

Astfel, se poate reduce impactul asupra mediului exercitat de marile ferme de păsări de curte şi de porci, care fac obiectul noilor cerinţe. Stabilirea acestor noi limite privind emisiile va contribui la punerea în aplicare a noii Directive privind plafoanele naţionale de emisie, a Directivei privind nitraţii şi a Directivei-cadru în domeniul apelor.
Potrivit Agenţiei Europene de Mediu, agricultura este responsabilă pentru 94% din emisiile de amoniac.

pasari si porci_b

Nivelele excesive de amoniac sunt legate de efectele negative asupra ecosistemelor acvatice, cum ar fi râurile şi lacurile, deteriorarea pădurilor, într-o anumită măsură chiar şi asupra culturilor şi altor suprafeţe acoperite cu vegetaţie, reducerea calităţii apei şi a aerului şi, nu în ultimul rând, sunt considerate un precursor al particulelor fine secundare, la fel de nocive.

Sunt vizate în mod direct unităţile care asigură un spaţiu de creştere pentru 40.000 de păsări de curte, 2.000 de porci pentru reproducţie (cu greutatea peste 30 kg) sau 750 de scroafe.

Pe larg despre condiţiile de sustenabilitate la nivel european, citiţi în revista Ferma, ediţia 1-14 mai 2017!

Vizualizat: 1371 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!