Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Spania, principalul exportator de carne de porc în China

Publicat: 08 octombrie 2019 - 13:25
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Exporturile de carne de porc din Spania către China au ajuns la valoarea de 561,4 milioane de dolari (506,1 milioane euro) în primele şapte luni ale anului 2019, Spania devenind astfel cel mai mare furnizor de carne de porc pentru China.

Potrivit datelor vamale chineze, în primele şapte luni ale anului 2019, exporturile spaniole au fost cu 65% mai mari decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, depăşind deja, între ianuarie şi iulie, toate exporturile de carne de porc din 2018, când sectorul spaniol a exportat un volum de 332.200 tone, în valoare de 487,5 milioane euro.

Anul trecut, Spania a fost al doilea cel mai mare exportator de carne de porc în China, în urma Germaniei, dar înaintea Braziliei, Canadei şi Olandei. Dacă tendinţa primelor şapte luni din 2019 continuă, Spania ar putea închide anul cu un export de aproximativ 1 miliard de dolari. Având în vedere aceste cifre, Spania a devenit primul furnizor de carne de porc şi organe de porc din Uniunea Europeană până în iulie, depăşind Germania, care în aceeaşi perioadă a livrat pe pieţele din Asia carne de porc în valoare de 495,5 milioane dolari.

Porci_bReducerea producţiei din China, datorită febrei porcine africane, explică în primul rând evoluţia vânzărilor. Focarul a dus la o scădere a numărului de animale din cauza sacrificării obligatorii. De asemenea, trebuie să se ţină cont de retragerea investiţiilor în sector din cauza incertitudinii evoluţiei bolii, precum şi a unei politici neclare în ceea ce priveşte măsurile de eradicare.

În primăvara anului trecut, Ministerul Chinez al Agriculturii şi Afacerilor Rurale a estimat că numărul de scroafe de reproducţie a scăzut cu 21%, iar în august 2018 prognoza a ajuns deja la 27%, ceea ce sugerează că recuperarea producţiei este încă departe. Pe lângă asta, războiul comercial cu SUA a împiedicat comerţul bilateral. În plus, China a interzis total importurile de carne canadiană în urma unui scandal cu privire la falsificarea certificatelor de sănătate.

Spania este al patrulea mare producător de carne de porc din lume, cu o cotă mondială de 3,83%, în spatele Chinei (48,1%), SUA (10,5%) şi Germaniei (4,9%). În 2018, Spania a înregistrat un record de producţie, cu peste 4,5 milioane de tone, o creştere de 5,2% faţă de anul trecedent, iar 2,3 milioane de tone, în valoare de aproape 6 miliarde de euro, au fost exportate - 67% din aceste exporturi au fost destinate pieţeleor intra-comunitare.

Vizualizat: 184 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga A inceput INDAGRA! Semănat în sistem No-till
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?