BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Sommet de l’Elevage 2019 - un show cu peste două mii de animale

Publicat: 18 octombrie 2019 - 17:09
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Incontestabil, SOMMET DE L’ÉLEVAGE este cel mai important „spectacol” din lume pentru tot ceea ce are legătură cu sectorul bovinelor de carne. În ultimii ani, SOMMET a devenit, de asemenea, locul unde se întâlnesc rasele consacrate de bovine de lapte, alături de ovine şi cabaline. Acum SOMMET prezintă o ofertă cuprinzătoare a tot ceea ce este disponibil în domeniul maşinilor şi utilajelor agricole, materialelor şi serviciilor pentru industria creşterii animalelor, construcţii, energii regenerabile şi noi tehnologii.

 

Toată această ofertă se găseşte în standurile companiilor expozante şi în show-urile de prezentare a animalelor, precum şi în cadrul întâlnirilor de afaceri, la evenimentele comerciale şi în conferinţe.

Foto-1-Concours-Blonde-dAquitaine-034s219_b

Elita geneticii din zootehnia europeană
La ediţia de anul acesta vor fi prezentate cele mai bune animale de rasă ale Franţei şi din alte state europene: 750 de bovine din rase de carne, 550 de bovine din rase de lapte, 400 ovine şi 300 de cai, dar şi păsări, câini şi alte animale mici. În timpul celor trei zile ale show-ului, vor fi expuse peste două mii de animale din diferite specii şi rase de animale de fermă, unele permanent, altele doar pe durata celor 64 de concursuri regionale sau naţionale care se vor desfăşura în timpul manifestării.
Două dintre vedetele de anul aceasta vor fi rasa de bovine BLONDE D'AQUITAINE şi rasa de ovine ILE DE FRANCE. Pe cele mai mari scene ale Salonului vor fi prezentate exemplarele care au reuşit să se califice în finala concursurilor naţionale ale celor două rase (400 bovine şi 180 ovine). De peste 40 de ani, rasa Blonde d'Aquitaine a fost exportată pe tot globul. Calităţile sale materne şi de măcelărie, ca rasă pură sau încrucişată cu altele, au interesat mulţi fermieri. Rasa se găseşte în toata Europa (în special în Olanda, Spania şi Belgia), precum şi în America de Nord, America de Sud şi în Africa de Nord.
Printre noutăţile din acest an, la SOMMET vor fi prezentate şi jurizate, în cadrul unor campionate naţionale, şi trei rase britanice, inclusiv bovinele HEREFORD, cu 24 dintre cele mai bune animale din Franţa.

07-Logo_SO2019_bio_v2-1s219_b

fotosomms219_b

Premiile “Sommets d’Or”
“Premiul pentru bunăstarea animalelor” a fost obţinut de către compania Bioret Agri cu “Protecţie orizontală şi verticală la zgârâiere“, un sistem din cauciuc care se montează pe marginile ascuţite ale pereţilor despărţitori şi pe stâlpi şi care are şi rolul de a oferi un bun suport pentru scărpinat animalelor. Forma şi mărimea benzilor de cauciuc sunt adaptate speciei. În acelaşi timp, această protecţie previne rănirile cauzate de obiecte din beton sau metal.
Mai multe informaţii despre această inovaţie găşiţi pe site-ul producătorului: www.bioret-agri.com, iar la Sommet Bioret Agri poate fi vizitat în Hala 2, Aleea B, standul 51.
Premiul pentru inovare în domeniul nutriţiei animale a fost câştigat de către compania Cizeron bio, cu inovaţia “Nuclee proteice pentru furaje din fermele organice“, la categoria “Aprovizionare şi trasabilitate locală“. Cizeron bio a creat un produs care oferă o soluţie globală pentru îmbunătăţirea valorii proteice a furajelor din fermele bio, creând totodată şi un impuls economic local, odată cu construirea unei unităţi industriale. Produsul are o formulă bazată în proporţie de 86% pe culturi provenite din Franţa (camelină, cânepă, mazăre, fasole, lupin, seminţe de in etc.) şi oferă suport proteic pentru raţiile furajere, în acelaşi timp cu reducerea dependenţei de importurile de soia. Detalii aflaţi pe site-ul producătorului: www.cizeron-bio.fr, iar la târg, în Halla 1, aleea F, standul 181.
Despre celelalte premii şi menţiuni de la “Sommets d’Or” vom scrie în numerele viitoare ale revistei Ferma.
Informaţii suplimentare şi bilete de intrare gratuite găsiţi aici: www.sommet-elevage.fr.
Vizitaţi SOMMET DE L’ELEVAGE!

 

SEARA INTERNAŢIONALĂ A ZOOTEHNIEI
Vizitatorii străini au un statut privilegiat: au la dispoziţie un "Club de Afaceri Internaţional" şi pot participa la vizitele organizate în ferme şi în unităţi agro-industriale. Un program de „turism” agricol unic în lume, prin care vizitatorii străini sunt invitaţi să descopere excelenţa sectorului zootehnic francez. În 2018, tururile în ferme au înregistrat 830 de participanţi. De asemenea, delegaţiile străine sunt invitate să asiste la "Seara Internaţională a Zootehniei", unde vor fi prezentate exemplare din toate rasele expuse la Sommet.

 


Articol publicat în revista Ferma nr. 16/243 (ediţia 15-30 septembrie 2019)

Vizualizat: 472 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare!

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?