Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Sistemul automat de muls DeLaval VMS™ V300

Publicat: 28 aprilie 2020 - 10:58
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Robotul de muls DeLaval VMS™ V300 ne permite să gestionăm fiecare fermă şi să abordăm individual fiecare vacă, chiar şi fiecare sfert de uger, şi să personalizăm procesul de mulgere pentru a satisface nevoile specifice din fermă, asigurând condiţii mai bune pentru muncitori, pentru animale şi, în definitiv, pentru fermieri.

Sistemul automat de muls DeLaval VMSâ„¢ V300_b

Când observaţi un VMS ™ V300 DeLaval în funcţiune, se evidenţiază două lucruri: cât de liniştite sunt vacile la muls şi cât de uşor, blând şi fără probleme îndeplineşte braţul robotizat sarcinile repetate de curăţare, pregătire, ataşare a cupelor şi de pulverizare a mameloanelor după muls.

DeLaval InSight™ - cea mai avansată opţiune de cameră şi software

• 99,8% rată de ataşare a cupelor;
• 99% rată de pulverizare a soluţiilor după muls;
• Nu este necesară memorarea formei ugerului;
• Capacitate mai mare cu 10%;
• Durata de ataşare: cu până la 50% mai rapid.
Tehnologia-cheie care face posibile aceste performanţe este DeLaval InSight™ - o îmbinare a celor mai sofisticate sisteme de camere video, hardware şi software create vreodată pentru o staţie de muls. Braţul robotului de muls fixează şi pregăteşte operaţia, execută mulsul şi realizează pulverizarea şi curăţarea sferturilor de uger mult mai rapid, mai precis şi mai eficient.
La fiecare muls, DeLaval InSight™ detectează şi memorează forma ugerului şi a mameloanelor fiecărei vaci, ceea ce înseamnă că chiar şi o vacă nouă în sistemul robotizat va fi mulsă eficient, fără a pierde timp învăţând poziţiile mameloanelor şi ale ugerului la prima mulsoare.

Sistemul automat de muls DeLaval VMSâ„¢ V300_b
DeLaval PureFlow™ - pregătirea completă a mamelonului

• Peste 3500 kg de lapte pe zi;
• Muls REAL cu 4 contoare de lapte individuale omologate ICAR;
• Lapte de calitate în tancul de răcire;
• O igienă mai bună.
Dacă sunteţi în căutarea celui mai bun sistem de muls, atunci l-aţi găsit în DeLaval VMS™ V300. Totul începe cu pregătirea. DeLaval PureFlow™ nu doar curăţă mameloanele, ci le şi pregăteşte. Folosind cupa exclusivă, transparentă, care vă permite să vedeţi acţiunea, fiecare mamelon este curăţat individual şi totodată stimulat pentru a îmbunătăţi colectarea laptelui şi productivitatea.
Sistemul permite separarea primelor jeturi de lapte într-un recipient, printr-o linie separată, şi setări complet reglabile, inclusiv capacitatea de a adăuga detergent pentru curăţarea sporită şi pregătirea mamelonului în vederea mulsului.

Sistemul automat de muls DeLaval VMSâ„¢ V300_b
DeLaval InControl™ - aplicaţie mobilă

• Acces uşor de pe ecranul tactil sau de pe dispozitivul mobil;
• Acces de la distanţă;
• Monitorizarea camerelor de supraveghere.
DeLaval InControl™ nu doar simplifică monitorizarea şi controlul DeLaval VMS™ V300; acesta oferă rapoarte vizuale simple, analize şi informaţii pentru a facilita luarea unor decizii mai bune. Folosind ecranul tactil sau un dispozitiv mobil, puteţi să vizualizaţi VMS V300 în orice moment, pentru a controla funcţionarea sistemului, a urmări operaţiile zilnice, a actualiza datele individuale ale vacilor sau pentru a partaja informaţii cu personalul din fermă.

Sistemul automat de muls DeLaval VMSâ„¢ V300_b
DeLaval VMS™ V300 tratează fiecare vacă individual

INTRAREA ANIMALULUI - După ce vaca intră în staţia de muls, aceasta va fi identificată, iar lungimea jgheabului va fi ajustată automat pentru a se potrivi nevoilor animalului. După identificare, VMS V300 va folosi cel mai sofisticat sistem de opţiuni de muls creat vreodată, ce combină randamentul şi durata optimă între mulsori. Aceasta înseamnă că alege doar acele vaci pentru care o nouă operaţiune va fi benefică. Pentru unele, acest lucru poate însemna patru mulsori pe zi, pentru altele din acelaşi grup, doar două pe zi.
PREGĂTIREA - Pentru a asigura un flux constant de lapte prin stimularea eliberării de oxitocină, VMS V300 nu doar curăţă mamelonul, ci îl şi pregăteşte pentru muls folosind: cupa DeLaval PureFlow™, apă, aer şi chiar adăugarea de detergent pentru curăţare, dacă se doreşte.
MULSUL EFECTIV - Numai VMS V300 poate realiza mulgerea REALĂ prin patru contoare individuale de lapte aprobate ICAR, care măsoară constant performanţele la muls ale fiecărei vaci. Sistemul de pulsaţii inteligente ajustează automat raportul de pulsaţie în funcţie de nevoile individuale ale vacilor, ceea ce permite un muls mai rapid şi mai puţin stresant, mai multe mulgeri pe zi şi timpi de aşteptare mai mici pentru vaci. Având datele privind debitul laptelui în timp real, oferite de contoarele de lapte, VMS V300 detaşează cupele la momentul potrivit. Sistemul de detectare a mastitei DeLaval (MDi) oferă din timp indicaţii asupra problemelor de sănătate a ugerului. Instrumentul analizează mai mulţi parametri ai laptelui pentru fiecare vacă, la fiecare muls, pentru a evita problemele de sănătate a ugerului.
IEŞIREA - Complexitatea şi acurateţea cu care funcţionează DeLaval InSight™ permit sistemului VMS V300 să pulverizeze cu soluţia de curăţare fiecare sfert de uger, individual, dintr-o diuză dedicată. Acest lucru economiseşte soluţiile de curăţare, dar şi mai important, oferă o acoperire mai eficientă a sfertului de uger şi, prin urmare, rezultate mai bune pentru sănătate şi o productivitate mai mare faţă de orice alt sistem de muls.

Sistemul automat de muls DeLaval VMSâ„¢ V300_b

DeLaval a creat mai multe soluţii pentru fermele de vaci de lapte decât oricine altcineva de pe planetă. Şi misiunea noastră continuă. Experienţa vastă a companiei şi axarea activităţii sută la sută pe producţia de lapte reprezintă garanţia că dacă alegeţi DeLaval VMS™ V300, nu primiţi doar un robot - veţi obţine un sistem integrat pentru fermele de vaci cu lapte, care vă oferă răspuns la cele patru provocări principale: siguranţa alimentară, eficienţa muncii, rentabilitatea fermei şi bunăstarea animalelor.

Text şi foto: DeLaval


SERVICE ŞI CONSULTANŢĂ
Întreţinerea preventivă a sistemului DeLaval VMS™ V300 se face conform programului de mentenanţă DeLaval, cu trei vizite de service pe an. În caz de urgenţă, este uşor să accesaţi serviciul nostru de asistenţă la distanţă 24/7.
Pentru detalii, contactaţi un reprezentant DeLaval.
Director de vânzari: Ing. Cosmin Batis • +40 744 341 112 • Cosmin.BatisEXT@delaval.com

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 5/254 (ediţia 15-31 martie 2020)

Vizualizat: 289 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!