Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Sistemele MiOne şi VCool

Publicat: 28 aprilie 2017 - 15:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

• noile tehnologii pentru managementul laptelui

Secolul 21 înseamnă o lume într-o continuă schimbare, dispozitive de ultimă generaţie şi găsirea de soluţii într-un timp scurt. Şi zootehnia este un domeniu într-o permanentă transformare; pentru a fi competitivi şi, totodată, pentru a reduce din cheltuieli şi a gestiona cât mai bine timpul pe care-l au la dispoziţie, fermierii trebuie să ţină pasul cu noutăţile tehnologice.

Ţinând cont de noile cerinţe şi tendinţe, în această lună vă vom prezenta Robotul de muls MiOne şi tancul de răcire VCool.

MiOne: ora şi tona de lapte
Robotul MiOne este un sistem multiboxe care permite organizarea activităţii fermei dumneavoastră cu întreaga cireadă atât cu vacile pregătite mereu pentru muls, cât şi cu cele care se află în perioada de acomodare cu sistemul, cele care tocmai au fătat sau vacile care suferă de afecţiuni pasagere şi necesită o îngrijire aparte. Conceptul acestui robot îi dă posibilitatea fermierului să se concentreze asupra tuturor funcţiilor şi evenimentelor importante care se petrec în grajd. MiOne permite extinderea cirezii, cu ajutorul acestei unităţi de muls putând să produceţi până la o tonă de lapte pe ora de lucru.

Tancul VCool stochează până la 40.000 litri de lapte
Poziţionat vertical pe o suprafaţă mică, tancul de răcire VCool permite stocarea la temperatură optimă a unor cantităţi de până la 40.000 litri de lapte. Carcasa din inox de calitate superioară are un rol de protecţie a tancului, iar izolaţia împiedică pierderea de energie.
Datorită faptului că dispune de o ieşire prelungită, tancul VCool poate fi montat la o anumită distanţă de clădirea unde se află efectivul de animale. Unitatea de control Expert, care răceşte, agită, curăţă şi monitorizează fiecare funcţie în parte, determină un consum redus de energie. Caracteristicile produsului care fac din tancul de răcire VCool un echipament de top sunt următoarele:
• acces rapid şi uşor în interiorul rezervorului datorită trapei de control cu care este prevăzut tancul;
• flexibilitate: dispune de diferite opţiuni de conectare pentru admisia/emisia de lapte şi de apă;
• ventilaţie în rezervor, care previne contaminarea laptelui, prin intermediul unei conducte de aerisire;
• eficienţă: unităţi adaptate la cerinţele de răcire la o capacitate crescută, cu un consum de energie redus;
• calitate garantată: procedeul de agitare lentă asigură omogenizarea laptelui în tanc. Configuraţia conică a bazei favorizează scurgerea completă a laptelui şi a apei de clătire;
• siguranţă: carcasa dintre camera laptelui şi tanc protejează împotriva condiţiilor meteorologice nefavorabile şi împotriva accesului neautorizat (opţional).
In aceste condiţii, prin oferirea acestor echipamente, prioritatea noastră este reprezentată de optimizarea proceselor care au loc într-o fermă; o productivitate maximă la standarde calitative înalte poate fi obţinută doar prin investiţia în dispozitive performante.

Material oferit de Hörmann

 

Service 24H 0369 912

 

AVANTAJE ALE DISPOZITIVULUI MIONE:
• Stabilitate garantată de oţelul inoxidabil din care sunt concepute boxele de muls;
• Capacitate de extindere: robotul MiOne poate fi achiziţionat ca sistem cu o singură boxă, putând fi extins până la 5 boxe de muls; decizia de creştere a capacităţii poate fi luată oricând, printr-o simplă adăugare a unei boxe suplimentare;
• Siguranţă: senzorii şi comutatorul de oprire de urgenţă cu care este prevăzut MiOne reduce semnificativ riscul de accidentare pentru oameni şi animale.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 7 (190) din 15-30 aprilie 2017

Vizualizat: 295 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?