Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Sistem inteligent pentru cântărire şi identificare

Publicat: 30 iunie 2010 - 15:00
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Dacă în ferma dumneavoastră contează timpul, mobilitatea, eficienţa şi precizia, atunci cu siguranţă veţi opta pentru cele mai bune produse de cântărit de pe piaţă.

Click pe poza pentru galerie!

TRU-TEST LTD este lider mondial în producerea de cântare electronice pentru animale şi sisteme de management pentru efectivele de animale, contoare de lapte şi garduri electrice.

Nivelul de acurateţe şi viteza de lucru atinse de sistemele de cântărire Tru-Test nu au fost egalate până în prezent. Explicaţia acestui standard înalt de calitate se datorează, printre altele, algoritmului de calcul unic (greutatea afişată este de fapt media câtorva sute de cântăriri ale animalului, realizate într-o singură secundă) şi barelor de cântărire, dotate cu câte patru senzori de greutate/bară (caracteristică unică pe piaţă).


Cântărirea electronică

Un sistem de cântărire electronică este compus din trei elemente de bază:

1. Indicatorul de greutate - afişează rezultatul cântăririi şi alţi parametri importanţi pentru managementul fermei;

 

2. Barele de cântărire - conţin câte 4 senzori de greutate pe fiecare bară;
3. Platforma de cântărire, montată pe barele de cântărire - are rolul de a susţine animalul/animalele.
Pentru a efectua o cântărire "hands-free" (cu implicarea minimă a fermierului) sistemul descris anterior se completează cu elementele de identificare electronică: crotalii RFID (conţin un emiţător prin radio-frecvenţă) şi cititoare RFID.

Există şi dotări intermediare, în funcţie de scopul cântăririi. Gama de indicatoare, platforme şi bare de cântărire este mare, astfel încât se pot realiza sisteme personalizate pentru fiecare situaţie în parte, în funcţie de necesităţile fermei.

 

Sistemul complet de cântărire şi identificare

Componenţa sistemului: indicator de greutate cu comunicare bluetooth, bare de cântărire, platformă specială pentru cântărirea în mers a animalului (vaci de lapte), crotalii RFID, cititoare RFID.

Modul de lucru:

• Animalul, crotaliat RFID, se apropie de platforma de cântărire. Numărul de identificare al animalului este recunoscut de cititorul RFID (plasat în dreptul platformei) şi este transmis automat indicatorului de greutate.

• Animalul traversează platforma de cântărire, fără a fi oprit, timp în care indicatorul de greutate, conectat la barele de cântărire, efectuează cântărirea cu maxim de acurateţe.

• Prin intermediul softului intern, indicatorul asociază greutatea afişată cu numărul primit de la cititor şi cu numărul oficial de identificare al animalului. În acest mod are loc referinţa încrucişată a codurilor, eliminând practic posibilitatea de a greşi identitatea animalului.

• Informaţia este memorată automat, putând fi reapelată oricând.

• Odată cu greutatea pot fi vizualizate direct pe indicator, în funcţie de setări, o serie de informaţii suplimentare: evoluţia în greutate până la momentul actual, data naşterii, rasă, sex, animalul-mamă şi animalul-tată, greutatea suplimentară de la ultima cântărire, predicţia evoluţiei greutăţii pentru viitor, valoarea carcasei (dacă se introduce un preţ pe kg), coduri interne folosite în fermă, tratamente efectuate, statistici etc.

• Informaţiile pot fi ulterior descărcate din indicator pe un PC/laptop (prin Bluetooth, RS232 etc.), pot fi printate şi se pot efectua statisticile necesare cu ajutorul soft-ului de management;


Sistemul de cântărire simplu

Componenţa sistemului: indicator simplu, bare de cântărire, platformă.

Modul de lucru:

• Animalul se urcă pe platformă şi este reţinut pe aceasta tip de câteva secunde.

• Indicatorul, conectat la barele de cântărire, efectuează prin intermediul softului intern câteva sute de cântăriri în circa o secundă şi afişează greutatea finală, cu maxim de acurateţe.

• Printr-o simplă apăsare de tastă este blocată pe display informaţia privind greutatea, pentru a fi notată alături de numărul de identificare al animalului, conform procedurilor interne.

 

Rezultate în fermă

Agrimat Matca SRL din judeţul Galaţi - comuna Matca, este una dintre fermele moderne din România care utilizează sistemul "Walk Over Weighing" (cântărire în mers) de la Tru-Test Ltd. Aici, peste 300 de vaci de lapte, crotaliate RFID, sunt identificate, cântărite şi înregistrate complet automat, fără a fi oprite pe traseu.

Domnul Gavrilă Tuchiluş, directorul Agrimat Matca, a adus astfel un plus de eficienţă în activitatea fermei, prin folosirea cântăririi electronice. S-a câştigat timp, acurateţe, s-a distribuit optim factorul uman şi s-au eliminat o parte din factorii de stres la animale.

 

AVANTAJELE SISTEMELOR DE CÂNTĂRIRE TRU-TEST

• acurateţe maximă: fiecare bară de cântărire este dotată cu câte 4 senzori de greutate, această caracteristică fiind unică pe plan mondial; algoritm de calcul cu performanţe unice;
• mobilitate: barele, indicatorul şi platforma pot fi mutate rapid; de asemenea, indicatorul are acumulator intern.

• afişarea rapidă a rezultatului: în câteva fracţiuni de secundă este afişată greutatea animalului;
• sistemul este protejat împotriva apei, prafului şi a şocurilor;
• funcţia auto-zero elimină, automat sau printr-o simplă apăsare de tastă, eventualele supra-greutăţi ce pot afecta acurateţea rezultatului (greutatea platformei, greutatea murdăriei depuse pe platformă ca urmare a trecerii animalelor etc.);

• înregistrarea cântăririlor: până la 50.000 de înregistrări, în funcţie de model;
• comunicare bluetooth, RS232, USB; exportul datelor în Excell sau sistemul de management, realizarea de grafice şi statistici;

• posibilitatea afişării mai multor informaţii în acelaşi timp: greutatea în acel moment, greutatea suplimentară faţă de ultima cântărire, predicţia greutăţii pentru următoarea perioadă, greutatea carcasei, valoarea financiară a animalului pe baza greutăţii carcasei sau a greutăţii "în viu", grafice de performanţă, diverse codificări etc.;
• integrarea într-un sistem complet de identificare electronică a animalelor.

 

CONTACT

Firma Bentley este unic distribuitor în România a sistemelor de cântărire şi identificare Tru-Test Ltd.
Adresa: Piaţa Nicolae Bălcescu, nr. 4, ap. 4, Timişoara
Tel/Fax: 0256 275173; 0256 275177
Email: sales@bentleyromania.ro
Web: www.bentleyromania.ro

Vizualizat: 1999 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Despre cantar
|
03. 19, 2012. Monday 17:24
am vazut unul pentru vaci de lapte, la o ferma din Iasi. functioneaza si la minus 20 grade Celsius. chiar se merita...este durabil si util.
1.
Despre cantar
|
03. 19, 2012. Monday 17:24
am vazut unul pentru vaci de lapte, la o ferma din Iasi. functioneaza si la minus 20 grade Celsius. chiar se merita...este durabil si util.
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?