Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Semtest Craiova introduce în turma de bază tauri româneşti

Publicat: 31 octombrie 2017 - 17:54
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Primii tauri amelioratori din rasa Bălţată cu Negru Românească sunt pregătiţi să populeze fermele din România, a anunţat Mircea Bara, directorul tehnic de la Semtest Craiova, unul dintre centrele de elită din sectorul zootehnic de la noi din ţară.

Rozenit-Semtest_Craiova_bRozenit şi Faron sunt numele celor doi tauri cu care Semtest speră să-i convingă pe crescătorii de vaci din România să-şi sporească valoarea genetică a efectivului de animale. "Se simt deja rezultatele faptului că, în ultimii zece ani, fermierii au investit în material genetic de înaltă valoare. Iar noi, la Semtest Craiova, am încercat să aducem cea mai bună genetică din Europa, şi începând cu anul acesta am introdus în turma de bază tauri româneşti cu performanţe notabile, pentru a fi difuzaţi în fermele româneşti de Holstein. Avem reproducători din rasa Bălţată de tip Negru, care de fapt sunt Holstein Friză", ne-a declarat specialistul.

Semtest Craiova desfăşoară de 40 de ani activităţi din sfera biotehnologiilor reproductive în scopul creşterii potenţialului genetic al efectivelor de bovine, având în exploatare nu doar rase mixte, ci şi de carne. Iar însămânţările se fac pe vacile româneşti. "Eu întotdeauna am susţinut ideea că în gospodăriile populaţiei metisarea cu rase de carne este foarte benefică pentru crescători, pentru că îi rentabilizează. Pe linia raselor de carne se observă deja un progres. Dar i-aş sfătui pe cei care doresc să se apuce de creşterea raselor de carne să se orienteze spre Angus sau Charolaise. Pentru că se pot asocia şi în felul acesta le va fi mai uşor cu valorificarea", ne-a explicat Mircea Bara.

Vizualizat: 1522 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?