Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Seminar tehnic marca PIC

Publicat: 03 decembrie 2017 - 12:07
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În data de 25 septembrie 2017, PIC a susţinut în faţa celor mai importanţi fermieri locali seminarul cu tema "Managementul reproducţiei suinelor: soluţii practice".
Evenimentul s-a dorit a fi încă o oportunitate pentru echipa PIC de a oferi soluţii la problemele de management existente în majoritatea fermelor de suine.

 

Aşa cum ne-am obişnuit în fiecare an, evenimentul a fost deschis de Ioan Ladoşi, Director Regional PIC Europa Centrală şi de Est, cu o scurtă trecere în revistă a principalelor perspective şi previziuni legate de piaţa cărnii de porc la nivel global.

Primul purcel pic editat genomic_b

Viziunea unică a PIC: creşterea profitabilităţii
În acest an, însă PIC a prezentat o echipă nouă de speakeri în cadrul evenimentului:
Gianluca Avino (foto), Director Comercial PIC - Pieţe Emergente Europa, cu o vechime de 12 ani în PIC, a expus noutăţile PIC la nivel mondial, precum şi viziunea Genus şi scopul PIC, ca parte a grupului britanic Genus, în contextul schimbărilor demografice înregistrate la nivel global.
Dr. Juan Carlos Pinilla (foto), Director Global PIC - Servicii Tehnice, cu o vechime în PIC de 13 ani, a susţinut o prezentare tehnică ce a avut ca subiecte principale: elementele de cost ale purcelului înţărcat, ingesta de furaj în maternitate, condiţia fizică a scroafelor, mortalitatea scroafelor, mortalitatea purceilor pre-înţărcare.
Michael Kleve-Feld (foto), Director Global PIC - Servicii Reproducţie, cu o vechime de 4 ani în PIC, a vorbit despre elementele cheie necesare pentru a obţine performanţe de reproducţie superioare: menţinerea calităţii şi manipularea materialului seminal, managementul scrofiţelor de reproducţie, managementul vierilor, recomandări privind detectarea estrului şi inseminarea scrofiţelor.
Au fost prezentaţi şi doi membri ai echipei tehnice PIC, ce vor acorda din acest an asistenţă fermierilor din România: Claudia Monticelli, Servicii Genetice PIC Europa de Est, cu o experienţă în PIC de 7 ani, şi Paolo Taglietti, Servicii Tehnice şi Veterinare PIC Europa de Est, cu o experienţă în PIC de 7 ani.
Prezentările au demonstrat încă o dată viziunea unică a PIC, îndreptată constant spre creşterea profitabilităţii fermei.
Seminarul a avut un caracter interactiv şi s-a încheiat cu o sesiune de discuţii libere.
PIC Romania, ca parte a grupului britanic Genus, a devenit în ultimii 19 ani cel mai de încredere furnizor de suine ameliorate genetic şi de servicii conexe de pe piaţa românească, partenerii săi situându-se pe primele locuri pe plan naţional, atât în ceea ce priveşte volumul producţiei de carne de porc, cât şi al performanţei fermelor.

Michael Kleve-FeldClick pe poza pentru galerie!

Material oferit de PIC Romania


PRIMII PURCEI PIC EDITAŢI GENOMIC
Pe 19 septembrie, într-o fermă PIC din SUA, s-au născut primii 13 purcei editaţi genomic pentru rezistenţa la PRRS (Sindromul cu tulburări de reproducţie şi respiratorii la suine), informează PIC România pe site-ul oficial al companiei.
De la anunţul din decembrie 2015 privind progresele realizate de PIC în tehnologia editării genomului, PIC a dezvoltat în continuare şi a optimizat această tehnologie. „În cele din urmă, am demarat comunicarea cu părţile interesate din lanţul de distribuţie a cărnii de porc şi cu consumatorii finali pentru a explora premisele pentru acceptarea pe piaţă a cărnii de porc provenite de la animale editate genomic”, precizează comunicatul oficial PIC.
Următorul pas va fi testarea animalelor născute în data de 19 septembrie. „Testele pe care le vom efectua în perioada următoare pe aceşti purcei au scopul de a demonstra că aplicarea acestor tehnologii de editare a genomului nu are consecinţe nedorite asupra lor, că rezistenţa la PRRS e eficientă şi ereditară şi că această carne de porc, provenită de la urmaşii animalelor editate genetic, este sigură pentru consum. Aceasta este o premieră pentru Genus, pentru PIC şi pentru întreaga industrie a creşterii porcului”, informează PIC.

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 18/201 (editia 15-31 octombrie)

 

Vizualizat: 457 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?