Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Se cere revizuirea normelor privind importul de CARNE DE VITĂ

Publicat: 13 aprilie 2020 - 11:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Sectorul european al cărnii de vită este puternic afectat de criza Covid-19 şi are nevoie de sprijinul UE în acest moment, inclusiv o cotă tarifară mai direcţionată pentru importurile de carne, potrivit unei luări de poziţie a organizaţiei Copa-Cogeca.

Odată cu pierderea canalelor de servicii alimentare şi de catering, carnea de vită şi de mânzat nu şi-a mai găsit locul pe pieţele de consum tradiţionale, din cauza scăderii accentuate a cererii, în special în ceea ce priveşte piesele de valoare dintr-o carcasă. Aceasta a dus inevitabil la o creştere a costurilor şi deteriorarea preţurilor, au avertizat reprezentanţii fermierilor şi structurilor cooperatiste din Uniunea Europeană.

Carne_b"Sectorul cărnii de vită şi mânzat se confruntă în prezent cu circumstanţe excepţionale ca urmare a izbucnirii Covid-19. Carnea de calitate superioară reprezintă 30% din valoarea totală a carcasei, în special la acele carcase provenite din efectivele specializate din UE. Dar în ciuda acestor dificultăţi extreme, importuri ieftine vin încă pe filiera Mercosur. Solicităm, prin urmare, Comisiei Europene să decidă imediat în direcţia gestionării mai precise a cotelor tarifare. Mai mult decât atât, trebuie examinată activarea măsurilor de piaţă, inclusiv ajutorul de stocare privată pentru piesele tranşate de mare valoare, precum şi măsuri excepţionale permise în conformitate cu regulamentul OCP [Organizarea comună a pieţelor]", susţine Jean-Pierre Fleury, preşedintele Grupului de lucru privind carnea de vită şi mânzat din cadrul Copa-Cogeca.

Scădere dramatică a consumului de carne de oaie şi capră!

În ceea ce priveşte sectorul de creştere a ovinelor şi caprinelor din UE, Copa-Cogeca a menţionat că din cauza pandemiei de coronavirus în prezent există o tendinţă de scădere a preţurilor, într-un moment în care, de obicei, ar trebui să existe o creştere.

Michele Boudoin, preşedintele grupului de lucru pentru Copa-Cogeca, a prezentat situaţia dificilă, afirmând că "perioada Paştelui se apropie şi vedem un impact sever asupra consumului de carne de oaie şi capră dar şi lapte, ca urmare a închiderii sectorului hotelier şi de catering din cauza Covid-19. Natura sezonieră a acestei producţii înseamnă că ea nu poate fi amânată pentru o altă perioadă a anului. În acelaşi timp, produsele importate vin pe piaţa UE în singura perioadă a anului când piaţa poate genera venituri pentru producătorii de ovine şi caprine".

Prin urmare, Copa-Cogeca solicită măsuri imediate pentru a atenua dificultăţile din acest sector. "Solicităm Comisiei Europene să analizeze sistemul de gestionare a cotelor tarifare comunitare, să examineze activarea depozitării private pentru carnea de ovine şi caprine, să ia în considerare activarea unor măsuri excepţionale pentru a acoperi costurile păstrării animalelor la fermă şi să pună în aplicare o schemă de depozitare privată pentru brânza de ovine şi caprine, caş şi lapte praf", se specifică în comunicatul Copa-Cogeca.

Vizualizat: 829 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă este o mare provocare pentru Iacob Boca. Chiar dacă îi spune Câmpia Transilvaniei, această zonă este împânzită de dealuri cu elevaţie destul de mare. De aceea are nevoie de tractoare puternice şi de utilaje mari, care să facă faţă lucrului în pantă. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?