Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

SCZ - UN ALT PUNCT DE VEDERE

Publicat: 24 februarie 2018 - 01:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Controversatul SCZ, întors pe faţă şi pe dos de către diverşii comentatori, în funcţie de interesele pe care le urmăresc, în principiu are un scop lăudabil, indiferent dacă există şi un substrat politic, la fel ca şi în cazul oricărei măsuri de sprijin guvernamentale. 

Însă a considera că SCZ-ul este un îndemn la fraudă poate fi şi o interpretare tendenţioasă. Ca şi cum am spune că investiţiile în livezile cu meri de soi sunt o greşeală, fiindcă merele de calitate prezintă pericolul de a fi furate. De bună seamă că există şi achizitori de animale destinate exportului sau abatorizării care îşi doresc ca respectivele animale să rămână fără rasă, fiindcă în acest fel ele sunt mai ieftine şi au un regim mult mai lejer decât animalele de rasă. Astfel, auzim şi păreri potrivit cărora fondurile europene trebuie utilizate pentru înfiinţarea a cât mai multor ferme furnizoare de cât mai multe animale, care generează plusul de producţie vândut la preţuri derizorii.
Mulţi dintre noi însă (chiar mai mulţi decât cei care contestă SCZ-ul sau doresc „dezlegarea” lui de Registrul Genealogic) considerăm că această formă de încurajare a crescătorilor de animale ca să realizeze o ameliorare genetică a animalelor nu poate duce decât la prosperitatea respectivilor crescători: căci animalele de rasă nu vor fi vândute la preţuri „extrem de ieftine” pentru a se întoarce în România sub formă de conserve sau salamuri scumpe.
Fără îndoială că fraudele trebuie stârpite şi făptaşii pedepsiţi, dar perioada pedepsirii întregului pluton pentru că un soldat a vorbit în front ar trebui să nu mai existe.
În mod sigur, eradicarea fraudelor este posibilă numai prin implicarea pozitivă a instituţiilor statului, alături de care trebuie să existe vigilenţa presei, aşa încât acea categorie de crescători de animale de fermă care doar „vânează” formele de sprijin financiar (denumite impropriu subvenţii) să nu mai existe.

 


Un articol publicat în revista Ferma nr. 21/204 (ediţia 1-14 decembrie)

Vizualizat: 251 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?