Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Scad efectivele de porci în Germania

Publicat: 14 ianuarie 2019 - 15:02
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Potrivit celui mai recent buletin de informare emis de Biroul Federal de Statistică din Germania (Destatis) la începutul lunii noiembrie pe teritoriul acestei ţări erau înregistraţi aproximativ 26,4 milioane de porci.

Cifrele oficiale indică o scădere a efectivului cu aproape 457.000 de capete (echivalentul a 1,7%) faţă de luna mai 2018, iar dacă luăm ca reper luna noiembrie 2017 declinul este şi mai accentuat, respectiv 1,1 milioane de porci mai puţini, ceea ce înseamnă o scădere de 4,1% în decurs de numai un an.

Ferma de porci_bDiminuarea efectivelor este deosebit de evidentă în cazul purceilor şi al porcilor tineri, cu 3,9% şi respectiv 2,1% mai puţine animale înregistrate în intervalul de şase luni. Pe de altă parte, numărul porcilor pentru îngrăşare (aproximativ 11,9 milioane) a rămas aproape acelaşi, în timp ce efectivul de scroafe (1,8 milioane de capete), a scăzut cu 1,4 procente din mai până în noiembrie 2018.

Conform calculelor statistice, în primele nouă luni ale anului 2018, au fost sacrificaţi în Germania 42,36 milioane de porci, cu aproximativ 1,08 milioane mai puţini (sau -2,5%) faţă de aceeaşi perioadă din 2017. Producţia de carne de porc a scăzut în perioada menţionată cu aproximativ 99.400 tone (-2,4%), ajungând la 3,99 milioane tone, iar acest lucru s-a datorat, pe de o parte, limitării importurilor şi, pe de altă parte, scăderii numărului de porci trimişi spre sacrificare de către fermierii germani - cu 556.800 de porci mai puţin (-1,4%), ajungând la un total de 39,84 milioane de porci abatorizaţi.

În primele nouă luni ale anului 2018, aproximativ 2,49 milioane de porci proveniţi din alte ţări membre ale UE au fost abatorizaţi în Germania, cu circa 521.000 de animale mai puţin (-17,3%) decât în aceeaşi perioadă din 2017.

Vizualizat: 945 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?