Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Săli de muls de la Hörmann

Publicat: 27 martie 2017 - 02:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

• managementul perfect al producţiei de lapte

Compania Hörmann şi-a propus ca în fiecare lună să trateze câte un subiect de interes pentru fermieri. De data aceasta vorbim despre producerea unui lapte de înaltă calitate, ştiind că laptele reprezintă principala sursă de venit a fermelor de vaci.

Global_90i_Melkplaetze_ohne_97867m2

Pentru a fi competitivi, producătorii trebuie, printre altele, să utilizeze echipamente de muls performante, cu beneficii directe precum maximizarea producţiei de lapte, îmbunătăţirea sănătăţii ugerului vacilor şi eficienţa fermei. Hörmann România şi GEA pun la dispoziţia fermierilor echipamente de muls inovative, premiate la târguri şi expoziţii internaţionale de specialitate.

Sălile de muls Herringbone (tip brăduleţ)
• EuroClass 800/850 - economie de spaţiu. Designul ergonomic al sălii de muls şi distanţa mică dintre posturi (la modelul 800/850 mm) asigură un spaţiu propice pentru monitorizarea optimă a vacii şi acces uşor pentru ataşarea aparatului de muls printre picioarele din spate.
• EuroClass 1200 are ca principale avantaje: eficienţă şi flexibilitate, întregul proces decurgând fără incidente. Dimensiunea modulară generoasă, de 1200 mm, furnizează mult spaţiu pentru monitorizarea individuală a vacilor, o poziţie de lucru ergonomică, acces facil la uger, precum şi sarcină de lucru redusă, în funcţie de dotarea boxei de muls.
• Global 45: procesul de muls este confortabil şi uşor, atât pentru personal, cât şi pentru vaci. Dispunem de soluţii pentru orice tip de fermă, atât ca dimensiuni (de la 2 x 6, până la 2 x 40), cât şi ca modele single-side - pentru cirezi de orice mărimi. Dacă efectivul fermei creşte, sala de muls se poate extinde simplu, cu module individuale. Zona de intrare de dimensiuni generoase şi ieşirea rapidă conferă sălii de muls Global 45 productivitate ridicată.
• Sala de muls side-by-side Global 90i oferă un spaţiu confortabil pentru orice rasă de vaci şi rute scurte de lucru pentru personal, indiferent de dimensiunile sălii. Alte avantaje sunt:
- eliberarea individuală a vacilor. Faţă de sistemul de ieşire rapidă, Global 90i permite în plus şi selectarea individuală a vacilor. Orice segment frontal poate fi deschis independent, pentru a scoate din sală rapid animalul dorit (facilitate opţională);
- confort de primă clasă: sistemul de indexare individuală, montat pe poarta de ieşire, aduce femela în cea mai bună poziţie de muls;
- vizualizarea excelentă a mediului de lucru: pentru o detectare timpurie a leziunilor şi a modificărilor stării ugerului şi a mameloanelor, sala de muls este prevăzută cu o bandă robustă cu LED-uri, IllumiCurb, care luminează complet ugerul.

AutoRotor Magnum 90
Lider de piaţă pe segmentul caruselului de muls, prioritatea noastră a fost şi este asigurarea confortului atât pentru personalul fermei, cât şi pentru animale, pe toată durata procesului de muls.
• Boxa de muls oferă un nivel ridicat de siguranţă pentru personalul de muls şi posibilitatea de a urmări procesele în orice moment, datorită unei vizibilităţi bune asupra standului de muls, precum şi asupra fluxului de animale dinspre zonele de intrare şi de ieşire.
• Confort maxim pentru animale: planul deschis al boxelor de muls şi componentele rotunjite permit rapida şi libera intrare şi ieşire a animalelor.
• Tehnologie inovatoare, concepută inteligent, extrem de uşor de întreţinut: motoarele hidraulice puternice asigură o demarare lină şi o funcţionare silenţioasă a echipamentelor, fără stres pentru animale.

Unitate de muls automată, specializată pe cicluri de mulgere
Instalaţia e uşor de montat în orice sală de muls şi acoperă toate etapele: de la testarea preliminară a mostrelor de lapte, până la înlăturarea unităţilor de muls. Construcţia robustă se pretează în mod special fermelor mari.
Are înglobat primul software ce asigură monitorizarea completă a producţiei de lapte, îndeplinind cele mai dificile procese de muls şi optimizarea producţiei. Cu ajutorul acestui sistem inovativ, fermierul va putea supraveghea toate zonele din grajd, inclusiv spaţiul de stabulaţie liberă, maternitatea şi sălile de muls. Sistemul reprezintă soluţia potrivită pentru asigurarea unui management perfect al producţiei de lapte.
Acestea sunt doar o mică parte din echipamentele pe care Hörmann le pune la dispoziţia fermierilor pentru a le uşura munca de zi cu zi şi pentru a contribui la dezvoltarea şi prosperitatea fermelor.

Material asigurat de Hörmann


Articol publicat in revista Ferma nr. 5 (188) din 15-31 martie 2017

Vizualizat: 549 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?