Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

S.O.S. STÂNĂ mistuită de FLĂCĂRI. Făptaş... necunoscut!

Publicat: 06 septembrie 2017 - 16:08
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Ferma de oi construită de Şerban Mânjineanu la poala unui deal din satul gălăţean Izvoarele a fost din nou distrusă de incendiu, la începutul lunii august. Omul şi-a mai văzut de câteva ori agoniseala mistuită de flăcări, cu doi-trei ani în urmă. Poliţia şi procuratura cunosc cazul, dar nu au găsit încă nici un făptaş. Nici atunci, nici acum!

Pe crescătorul de oi lovit de atâtea ori de nenorocire l-am întâlnit în această primăvară, cu ocazia alunecărilor de teren din Izvoarele. Stâna lui se afla chiar în calea valurilor de pământ care ameninţau să înghită totul în cale. Am descris situaţia aceea în revista Ferma nr. 6 (189) din 1-15 aprilie 2017, sub titlul „Stâna de sub deal, stihia, oierul şi operatorul”. (...)

incendiu-stana_b

Scăpat de ameninţarea viiturii de pe deal, crescătorul de oi şi-a văzut de treabă ca şi până acum. A păşunat oile pe acelaşi deal, le-a muls, a închegat brânza exact în stâna pe care autorităţile îl obligaseră să o mute. Lucrurile reveniseră la normal, dar, în 2 august a.c., un incendiu izbucnit te miri de unde i-a adus pe membrii familiei Mânjineanu din nou la disperare! ISU şi angajaţi ai primăriei în frunte cu primarul Emil Dragomir, dar şi săteni săritori, au intervenit rapid ca să stingă flăcările. „Nu ştim cine îi tot dă foc! A mai păţit-o şi acum doi-trei ani. Sunt deschise dosare de cercetare penală, dar nu a fost încă finalizat nici unul”, mi-a spus primarul la telefon.

incendiu-stana-2_b

Flăcările i-au provocat destulă pagubă: i-au ucis 12 purcei şi au mistuit mii de baloţi. Oile erau mai departe, au scăpat. Sigur, şi acareturile au fost avariate, iar nefericitul oier va trebui să scoată bani mulţi din buzunar ca să îşi refacă mica lui fermă din acest loc al pierzaniei. (...)

E de datoria poliţiştilor să elucideze acest caz de distrugere de bunuri în ferma unui oier gălăţean, suspecţi sunt destui şuşotiţi pe la colţuri! Află care sunt aceştia din revista Ferma, ediţia 1-14 septembrie 2017!

Vizualizat: 2232 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?