Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

S.O.S. STÂNĂ mistuită de FLĂCĂRI. Făptaş... necunoscut!

Publicat: 06 septembrie 2017 - 16:08
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Ferma de oi construită de Şerban Mânjineanu la poala unui deal din satul gălăţean Izvoarele a fost din nou distrusă de incendiu, la începutul lunii august. Omul şi-a mai văzut de câteva ori agoniseala mistuită de flăcări, cu doi-trei ani în urmă. Poliţia şi procuratura cunosc cazul, dar nu au găsit încă nici un făptaş. Nici atunci, nici acum!

Pe crescătorul de oi lovit de atâtea ori de nenorocire l-am întâlnit în această primăvară, cu ocazia alunecărilor de teren din Izvoarele. Stâna lui se afla chiar în calea valurilor de pământ care ameninţau să înghită totul în cale. Am descris situaţia aceea în revista Ferma nr. 6 (189) din 1-15 aprilie 2017, sub titlul „Stâna de sub deal, stihia, oierul şi operatorul”. (...)

incendiu-stana_b

Scăpat de ameninţarea viiturii de pe deal, crescătorul de oi şi-a văzut de treabă ca şi până acum. A păşunat oile pe acelaşi deal, le-a muls, a închegat brânza exact în stâna pe care autorităţile îl obligaseră să o mute. Lucrurile reveniseră la normal, dar, în 2 august a.c., un incendiu izbucnit te miri de unde i-a adus pe membrii familiei Mânjineanu din nou la disperare! ISU şi angajaţi ai primăriei în frunte cu primarul Emil Dragomir, dar şi săteni săritori, au intervenit rapid ca să stingă flăcările. „Nu ştim cine îi tot dă foc! A mai păţit-o şi acum doi-trei ani. Sunt deschise dosare de cercetare penală, dar nu a fost încă finalizat nici unul”, mi-a spus primarul la telefon.

incendiu-stana-2_b

Flăcările i-au provocat destulă pagubă: i-au ucis 12 purcei şi au mistuit mii de baloţi. Oile erau mai departe, au scăpat. Sigur, şi acareturile au fost avariate, iar nefericitul oier va trebui să scoată bani mulţi din buzunar ca să îşi refacă mica lui fermă din acest loc al pierzaniei. (...)

E de datoria poliţiştilor să elucideze acest caz de distrugere de bunuri în ferma unui oier gălăţean, suspecţi sunt destui şuşotiţi pe la colţuri! Află care sunt aceştia din revista Ferma, ediţia 1-14 septembrie 2017!

Vizualizat: 2256 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?