Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

RECORD MONDIAL: 200.000 kg de lapte de la o Fleckvieh

Publicat: 04 ianuarie 2021 - 10:51
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Vaca ERLE a intrat în Cartea Recordurilor, dar şi în cărţile de istorie a creşterii bovinelor. Este prima Fleckvieh din lume care a produs peste 200.000 kg de lapte în timpul vieţii sale. 

Această realizare epocală a fost posibilă datorită geneticii extraordinare, dar şi unei îngrijiri de înaltă calitate în cadrul fermei Schirnhofer din Grafendorf, Stiria. Un merit deosebit îi revine angajatului LKV Steiermark - Fritz Saurer, pentru munca riguroasă în testarea performanţei şi asigurarea calităţii genetice a animalelor din ferma Schirnhofer.

vaca erle 2_b 

 

Lapte suficient pentru a hrăni un oraș întreg

 

Vaca ERLE s-a născut pe 15 ianuarie 2004 şi are aproape 17 ani. A născut 12 viţei. În prezent, deși incredibilă, cantitatea totală de lapte este de 200.543 kg, cu peste 14.000 kg grăsimi şi proteine, obţinute în 4.737 de zile de muls. Aceasta corespunde unei producţii de 42 kg de lapte pe zi de muls.
Producţia medie pe toată durata de viaţă a vacilor Simmental în Austria este de aproximativ 30.000 kg de lapte. Cu producţia sa, vaca ERLE ar putea să aprovizioneze locuitorii din oraşul ei natal Grafendorf cu lapte pentru băut timp de aproape un an.

vaca erle 3_b 

 

Ferma de familie Schirnhofer

 

ERLE trăieşte în ferma soţilor Bernhard şi Maria Schirnhofer din Grafendorf. Aceştia nu cultivă mai mult de 50 de hectare de teren agricol. Efectivul total al fermei este de 75 de vaci, de la care în prezent mulg peste 10.600 kg de lapte. Bernhard şi Maria au reuşit să transmită dragostea pentru agricultură şi creşterea vitelor și celor patru copii ai lor. Toţi cei patru sunt fermieri tineri activi. Numai prin această implicare a tututor membrilor familiei, Bernhard îşi poate folosi timpul ca vicepreşedinte în organizația pentru creşterea vitelor din Stiria şi ca preşedinte al centrului de marketing Greinbachhalle.


GENETICĂ DE TOP
ERLE este o fiică a taurului MORROR şi provine de la binecunoscuta vacă stiriană ELLI. ELLI a stabilit noi standarde în ceea ce priveşte performanţa rasei Fleckvieh şi, cu doar şapte viţei, ea a realizat o producţie de 118.000 kg de lapte pe viaţă productivă.

vaca erle 1_b

Sursă informaţii şi foto: www.fleckvieh.at

Click AICI şi află cât a trăit cea mai bătrână vacă din lume!

Vizualizat: 2945 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?