Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

RĂZBOIUL ŞI PESTA PORCINĂ. PIERDERI DE 2 MILIARDE EURO!

Publicat: 07 mai 2022 - 08:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Doar în 2021, conform datelor prezentate public de către autoritățile noastre, 92.000.000 kg de carne de porc au fost arse și îngropate din cauza Pestei Porcine Africane. Mai exact, carnea de porc pe care o consumă 2.500.000 de români într-un an!

Chiar și în aceste circumstanțe, nimeni nu a făcut nimic să oprească boala pe timp de pace, darămite acum, în plin război! Pe cine mai interesează acum dacă mistreții purtători ai virusului, înnebuniți de bombardamente, trec din Ucraina în România? Chiar pe nimeni.

 

PIERDERI DE 2 MILIARDE EURO!


Mai contează oare pentru politicienii noștri că, de la începutul epidemiei în 2017, pesta a provocat pierderi estimate la aproape 2 miliarde de Euro? Adică pensia pe un an a 555.000 de români!!! Mă îndoiesc, din moment ce nu se face nimic pentru stoparea bolii. Dacă azi 80% din carnea de porc pe care o consumăm provine din alte țări, ce vom face atunci când aceleași țări vor decide să-și facă rezerve pentru proprii cetățeni și nu vor mai avea de vânzare? Simplu: prețul va crește abrupt, iar românul își va schimba tradițiile și meniul pentru că nu-și va mai putea permite luxul de a avea carne de porc pe masa. Statisticile anului trecut demonstrează că întreaga Uniune Europeană a importat din țări terțe, în 2021, doar jumătate din carnea de porc pe care a cumpărat-o România în același an! 

pesta porcina si razboiul_b 

2 PROBLEME MAJORE NEREZOLVATE


În aceste vremuri tulburi, de criză profundă, unii vor pune lacătul pe ferme iar alții, sperăm cât mai mulți, vor identifica oportunități de dezvoltare. Dar, pentru ca aceste oportunități să se dovedească a fi viabile, misiunea autorităților devine și mai importantă, cel puțin în privința a două probleme:

1. Prima ar fi stabilizarea prețurilor la furaje, combustibili, electricitate și gaze.

2. A doua rămâne în continuare aceeași, de 4 ani: stoparea PPA.

Deocamdata niciuna nu pare să fie rezolvată!

 

Mai țineți minte de unde a ajuns virusul PPA la noi acum mai bine de 4 ani și jumătate? Exact! Ați ghicit, din Ucraina. Iar de atunci, în România, pesta a omorât și băgat în pământ aproape 2 milioane de porci!

 

un articol de

IOAN LADOȘI

USAMV Cluj-Napoca

Vizualizat: 665 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Cum se pastrează merele peste iarnă!

Când este perioada optimă pentru recoltarea merelor? Cum le depozităm și unde? Ioan Jula, pomicultor din jud. Sibiu, ne dă câteva sfaturi legate de păstrarea merelor peste iarnă pentru cei care au o livadă mică în curte.

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?