Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Probioticele în îngrijirea puilor de o zi

Publicat: 15 iunie 2020 - 15:13
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Probioticele administrate încă din primele clipe de viață ale puilor sunt esențiale pentru a obține păsări sănătoase și viguroase. Ce produse alegi și cum le folosești?

Probiotice HatchGel SP pui de o zi_b

La păsări, majoritatea afecțiunilor influențează sănătatea tractului digestiv și evoluează ca disbacterioze, parazitoze, afecțiuni cu etiologie variată, boli de nutriție. Compoziția microbiotei intestinale este un factor decisiv pentru sănătatea tubului digestiv, dar la puii tineri ea nu este nici formată, nici echilibrată. Pentru sănătatea tractului digestiv, utilizarea probioticelor în furajul pentru păsări este o opțiune bine documentată.

 

Pui sănătoși încă din faza de incubație

Având în vedere fenomenul antibiorezistenței și consumul excesiv/ supradozarea antibioticelor, probioticele pot fi un excelent stimulent pentru sănătate.

Progresele geneticii au ca rezultat creșterea mai rapidă și, astfel, o durată de viață mai scurtă a păsărilor. Astfel, suportul optim din primele clipe de viață devine din ce în ce mai important. Factorii care periclitează sănătatea, scăzând performanța și profitul fermei, trebuie eliminați, deoarece timpul este prea scurt pentru compensări și ajustări ulterioare.

 

De ce să alegi probioticele B.I.O.Sol?

Pentru a stabiliza microbiota intestinală, colonizarea precoce a tubului digestiv cu bacterii dezirabile este un factor cheie în prevenirea tulburărilor digestive. Produsele cu bacterii producătoare de acid lactic, cum ar fi B.I.O.Sol,sunt ideale pentru acest scop, deoarece microorganismele înglobate au rată de replicare accelerată și garantează colonizarea rapidă a intestinului.

În același timp, în circuitele comerciale actuale perioada de la ecloziunea puilor până la popularea halelor de creștere are o durată mai mare. E evident că îngrijirea puilor prin furnizarea de suplimente bogate în nutrienți care susțin sănătatea ar trebui să înceapă în incubație. În ultimii ani, ceea ce a început ca o modă s-a dovedit rapid un beneficiu pentru sănătatea și omogenitatea efectivelor.

Soluțiile trebuie adaptate condițiilor stațiilor de incubație. De exemplu, introducerea furajului și a apei în eclozionatoare necesită echipamente noi, cu cerințe ridicate de igienă și logistică. În cazul probioticelor, sistemele care mențin furajele/apa la temperatura eclozionatoarelor timp de 72 de ore nu satisfac nici măcar cerințele minime de igienă.

 

Modalitatea de aplicare: pulverizare sau gel?

O altă opțiune destul de răspândită este așa-zisa sprayere. Echipamentele din majoritatea stațiilor de incubație pot realiza ușor pulverizarea cu probiotice. Compatibilitatea probioticelor cu unele vaccinuri este, de asemenea, dovedită, putând fi aplicate într-o singură etapă.

Dar varianta mai nouă, care înlocuiește rapid metoda clasică de pulverizare, este aplicarea picăturilor de gel, având multiple avantaje. Ca și pulverizarea, gelul se poate distribui pe penajul puilor în timpul fluxului tehnologic.

Gelul este modalitatea ideală pentru administrarea de probiotice. Cu introducerea HatchGel SP, Biochem a prezentat primul gel care respectă pe deplin legislația europeană în domeniul furajării animalelor. HatchGel SP este primul produs de acest tip. Ingredientele inovatoare și compoziția bine gândită oferă micronutrienți și efecte prebiotice certe, în sinergie cu probioticele furnizate.

 

4 MARI AVANTAJE

În comparație cu sprayerea convențională, gelul rezolvă mai multe probleme:

  • Nu umezește penajul, reducând riscul hipotermiei;
  • Nu contaminează mediul cu bacterii (probiotice), cum se întâmplă cu ceața rezultată în urma pulverizării;
  • Reduce costurile de exploatare prin prelungirea duratei de viață a echipamentelor;
  • Consumul voluntar rapid și vizibil al picăturilor de gel de către pui le asigură acestora aportul necesar de probiotice.

 

un articol de MELANIE FRISCH

Product Manager DFS

mai multe pe această temă

www.biochem.net

 

Vizualizat: 1746 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?