Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Probioticele în îngrijirea puilor de o zi

Publicat: 15 iunie 2020 - 15:13
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Probioticele administrate încă din primele clipe de viață ale puilor sunt esențiale pentru a obține păsări sănătoase și viguroase. Ce produse alegi și cum le folosești?

Probiotice HatchGel SP pui de o zi_b

La păsări, majoritatea afecțiunilor influențează sănătatea tractului digestiv și evoluează ca disbacterioze, parazitoze, afecțiuni cu etiologie variată, boli de nutriție. Compoziția microbiotei intestinale este un factor decisiv pentru sănătatea tubului digestiv, dar la puii tineri ea nu este nici formată, nici echilibrată. Pentru sănătatea tractului digestiv, utilizarea probioticelor în furajul pentru păsări este o opțiune bine documentată.

 

Pui sănătoși încă din faza de incubație

Având în vedere fenomenul antibiorezistenței și consumul excesiv/ supradozarea antibioticelor, probioticele pot fi un excelent stimulent pentru sănătate.

Progresele geneticii au ca rezultat creșterea mai rapidă și, astfel, o durată de viață mai scurtă a păsărilor. Astfel, suportul optim din primele clipe de viață devine din ce în ce mai important. Factorii care periclitează sănătatea, scăzând performanța și profitul fermei, trebuie eliminați, deoarece timpul este prea scurt pentru compensări și ajustări ulterioare.

 

De ce să alegi probioticele B.I.O.Sol?

Pentru a stabiliza microbiota intestinală, colonizarea precoce a tubului digestiv cu bacterii dezirabile este un factor cheie în prevenirea tulburărilor digestive. Produsele cu bacterii producătoare de acid lactic, cum ar fi B.I.O.Sol,sunt ideale pentru acest scop, deoarece microorganismele înglobate au rată de replicare accelerată și garantează colonizarea rapidă a intestinului.

În același timp, în circuitele comerciale actuale perioada de la ecloziunea puilor până la popularea halelor de creștere are o durată mai mare. E evident că îngrijirea puilor prin furnizarea de suplimente bogate în nutrienți care susțin sănătatea ar trebui să înceapă în incubație. În ultimii ani, ceea ce a început ca o modă s-a dovedit rapid un beneficiu pentru sănătatea și omogenitatea efectivelor.

Soluțiile trebuie adaptate condițiilor stațiilor de incubație. De exemplu, introducerea furajului și a apei în eclozionatoare necesită echipamente noi, cu cerințe ridicate de igienă și logistică. În cazul probioticelor, sistemele care mențin furajele/apa la temperatura eclozionatoarelor timp de 72 de ore nu satisfac nici măcar cerințele minime de igienă.

 

Modalitatea de aplicare: pulverizare sau gel?

O altă opțiune destul de răspândită este așa-zisa sprayere. Echipamentele din majoritatea stațiilor de incubație pot realiza ușor pulverizarea cu probiotice. Compatibilitatea probioticelor cu unele vaccinuri este, de asemenea, dovedită, putând fi aplicate într-o singură etapă.

Dar varianta mai nouă, care înlocuiește rapid metoda clasică de pulverizare, este aplicarea picăturilor de gel, având multiple avantaje. Ca și pulverizarea, gelul se poate distribui pe penajul puilor în timpul fluxului tehnologic.

Gelul este modalitatea ideală pentru administrarea de probiotice. Cu introducerea HatchGel SP, Biochem a prezentat primul gel care respectă pe deplin legislația europeană în domeniul furajării animalelor. HatchGel SP este primul produs de acest tip. Ingredientele inovatoare și compoziția bine gândită oferă micronutrienți și efecte prebiotice certe, în sinergie cu probioticele furnizate.

 

4 MARI AVANTAJE

În comparație cu sprayerea convențională, gelul rezolvă mai multe probleme:

  • Nu umezește penajul, reducând riscul hipotermiei;
  • Nu contaminează mediul cu bacterii (probiotice), cum se întâmplă cu ceața rezultată în urma pulverizării;
  • Reduce costurile de exploatare prin prelungirea duratei de viață a echipamentelor;
  • Consumul voluntar rapid și vizibil al picăturilor de gel de către pui le asigură acestora aportul necesar de probiotice.

 

un articol de MELANIE FRISCH

Product Manager DFS

mai multe pe această temă

www.biochem.net

 

Vizualizat: 1865 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?