Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Prima carne de porc certificată drept NEUTRĂ din punct de vedere climatic

Publicat: 10 ianuarie 2023 - 11:48
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Animalele crescute în ferme pentru carne sunt “suspectate” a fi dăunătoare pentru climă. Dar, se pare că, de acum, există o modalitate de a produce carne de porc într-un mod neutru din punct de vedere climatic.

Cooperativa Agrifirm şi ferma Vallei Varken au lansat la sfâeşitul anului trecut pe piaţa olandeză prima carne de porc certificată neutră din punct de vedere climatic. Conceptul de-a lungul întregului lanţ de producţie poartă eticheta "Climate Neutral Certified".

Acesta este menit să contribuie la reducerea amprentei de carbon pe care o lasă producţia de alimente.

 

Cum devine porcul neutru din punct de vedere climatic?


Pentru a atinge acest obiectiv, în hrana porcului se utilizează în special furaje cu emisii reduse, respectiv produse locale, cum ar fi cerealele. În plus, sunt evitate în mod deliberat produse precum soia sau uleiul de palmier, a căror cultivare provoacă numeroase defrişări la nivel mondial. Potrivit specialiştilor, în comparaţie cu furajele standard, în acest mod pot fi evitate 15 % din emisii.

eficienta porcine_b 

Energiile regenerabile fac diferenţa


În plus, fermierii folosesc energie regenerabilă de la sistemele fotovoltaice pentru funcţionarea grajdurilor. Din acest an, va fi adăugat un sistem centralizat de fermentare a gunoiului de grajd. Cooperativa va comercializa carnea sub eticheta "Climate Neutral Certified". Iniţiatorii numesc acest proiect innovator şi spun că este la kilometri distanţă de agricultura convenţională.

 

Sursa: agrarheute.de

 

Vizualizat: 975 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Metripond - cântare de precizie cu dozare gravitaţională şi sistem de autoînvăţare

Malagrow - soluţii inovatoare pentru combaterea dăunătorilor Optigép îşi consolidează prezenţa în Transilvania Curiozități despre cerbi, ciute, căprioare și COARNELE DE CERB!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?