Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PREMIERĂ în industria creşterii porcului: PRIMII PURCEI PIC EDITAŢI GENOMIC

Publicat: 04 octombrie 2017 - 13:26
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten


EVENIMENT INEDIT PIC: Pe 19 septembrie, într-o fermă PIC din SUA, s-au născut primii 13 purcei editaţi genomic pentru rezistenţa la PRRS, anunţă PIC Romania un rezultat de importanţă deosebită pentru întregul program de multiplicare a unei populaţii de suine PIC rezistentă la PRRS.

Primul purcel pic editat genomic_b

 

De la anunţul din decembrie 2015 privind progresele realizate de PIC în tehnologia editării genomului, compania a făcut paşi importanţi pe mai multe fronturi.

„În primul rând, am dezvoltat în continuare şi am optimizat tehnologia de editare a genelor şi am fondat compania RenOVAte Biosciences, dedicată editării genomice a suinelor. În al doilea rând, am demarat colaborarea cu autorităţile de reglementare din SUA, precum şi din alte ţări în privinţa porcilor editaţi genomic. În al treilea rând, am luat măsuri pentru întărirea drepturilor de proprietate intelectuală prin acordurile exclusive încheiate în mai 2016 cu Caribou Bioscience. Un alt pas important a fost obţinerea, în cursul verii acestui an, a două patente în SUA asupra cărora Genus deţine drepturi de proprietate exclusivă.

În cele din urmă, am demarat comunicarea cu părţile interesate din lanţul de distribuţie a cărnii de porc şi cu consumatorii finali pentru a explora premisele pentru acceptarea pe piaţă a cărnii de porc provenite de la animale editate genomic”, precizează comunicatul PIC.

Noi demersuri pentru validarea şi optimizarea tehnologiei
În următorii ani, compania va optimiza şi valida în continuare tehnologia, primul pas fiind chiar testarea animalelor născute pe 19 septembrie in SUA.

„Testele pe care le vom efectua în perioada următoare pe aceşti purcei au scopul de a demonstra că aplicarea acestor tehnologii de editare a genomului nu are consecinţe nedorite asupra lor, că rezistenţa la PRRS e eficientă şi ereditară şi că această carne de porc, provenită de la urmaşii animalelor editate genetic, este sigură pentru consum. Aceasta este o premieră pentru Genus, pentru PIC şi pentru întreaga industrie a creşterii porcului. Mai este drum lung până la optimizarea şi vaidarea acestei tehnologii, însă suntem încântaţi de această nouă realizare în procesul de a furniza genetică de elită PIC”.

PIC Romania, ca parte a grupului britanic Genus, a devenit în ultimii 19 ani cel mai de încredere furnizor de suine ameliorate genetic şi servicii conexe de pe piaţa românească, partenerii săi situându-se pe primele locuri pe plan naţional, atât în ce priveşte volumul producţiei de carne de porc, cât şi al performanţei fermelor.

Vizualizat: 857 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?