Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PROTEST CU ANIMALE pe DRUMUL NAȚIONAL!

Publicat: 02 noiembrie 2017 - 23:59
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Crescătorii de animale ies în stradă, în semn de protest față de lipsa de reacție a autorităților în ceea ce privește atacurile și pagubele provocate producătorilor agricoli de animalele sălbatice, în special urși.

Având în vedere atacurile repetate şi pagubele făcute de animalele sălbatice în gospodăriile din Comarnic, Asociaţia Crescătorilor de Animale Comarnic împreună cu Asociaţia Crescătorilor de Animale, Păsări şi Producătorilor Agricoli „Pleşuva” au decis să ia atitudine şi vor organiza un miting de protest.

Manifestarea se va desfăşura vineri 3 noiembrie 2017, între orele 10.00 şi 19.00, pe DN1, pe raza localităţii Comarnic.

La acest eveniment şi-au anunţat prezenţa peste 50 de fermieri din Comarnic, care vor aduce un număr de peste 500 de oi, dar şi fermieri din localităţile învecinate care se confruntă cu aceleaşi probleme.

OVINE-SOSEA_b

Prin acest miting se doreşte atragerea atenţiei autorităţilor cu privire la problema animalelor sălbatice, care pare a fi scăpată de sub control. Din luna iulie până în prezent numai pe raza localităţii Comarnic au avut loc 19 evenimente (atacuri ale urşilor) care s-au soldat cu omorârea a peste 50 de animale, dar şi cu vătămarea unei persoane. Într-unul dintre cazuri, ursul chiar a încercat intrarea în locuinţă prin spargerea unui geam.

Pe lângă cele 19 evenimente înregistrate la Primăria Comarnic, au fost nenumărate cazurile în care animalele sălbatice (urşi sau mistreţi, după caz) au atacat gospodăriile, au omorât animale, au rupt gardurile, au stricat recoltele oamenilor, dar aceştia nu au făcut sesizare la organele competente.

Este un ultim semnal de alarmă pe care locuitorii din această zonă îl trag pentru a opri continuarea acestei situaţii, care poate aduce în continuare grave prejudicii locuitorilor şi poate avea, de asemena, şi victime umane, au precizat reprezentanții celor două asociații, într-un comunicat transmis redacției.

 (foto: obiectivbr.ro)

Vizualizat: 800 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

"Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Delfini la Sulina, Delta Dunării În vizită la văcuţele melomane de la Doaga
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?