Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PĂSĂRI de la FNC Iaşi: PUI şi CURCI pentru gospodăriile din zona Moldovei!

Publicat: 29 mai 2017 - 13:33
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

O vorbă românească străveche spune că zootehnia a scos dintotdeauna sărăcia din casa ţăranului. Din fericire sau din păcate, vorba a rămas valabilă până în zilele noastre. 

Astfel, după ce, la finalul anului 2015, Fabrica de Nutreţuri Combinate din Iaşi a fost achiziţionată de către fermierul ieşean Gheorghe Ibănescu - administratorul grupului de firme Agrimarvas Ciurea Iaşi - şi a fost repusă în funcţiune, astăzi asistăm la dezvoltarea unui parteneriat cu fermierii şi cu furnizorii de pui.

Gheorghe-Ibanescu_b

Începând din această primăvară, în toate magazinele deţinute în zona Moldovei de către FNC Iaşi, parte a SC Agrimarvas Ciurea, şi în magazinele distribuitorilor de furaje aflaţi în colaborare cu FNC Iaşi, doritorii vor putea găsi şi pui de o zi şi curci pentru creştere şi exploatare. Aceasta, pentru a veni în întâmpinarea celor care doresc să economisească timpul petrecut pe drumuri până la fermele avicole furnizoare, precum şi în întâmpinarea micilor fermieri, a gospodarilor, adesea îmbătrâniţi, care doresc să crească puişori în curte.

pui-de-la-fnc-iasi_b

FNC Iaşi are un magazin de desfacere a furajelor la poarta fabricii, dar a deschis şi câteva puncte de lucru în pieţele din municipiul Iaşi, precum şi în pieţele din Botoşani, Fălticeni, Târgu Neamţ, Huşi - Vaslui, Matca - Galaţi, oraşul Răducăneni - Iaşi. Cum colaborează şi cu anumiţi distribuitori ai furajelor lor, s-au gândit ca, în magazinele distribuitorilor şi în punctele proprii să pună la dispoziţie pui de o zi, atât pentru carne, cât şi pentru ouă, şi curci. Astfel, doritorii vor avea posibilitatea de a achiziţiona pe loc nu doar furajele, ci şi păsările.

Despre investiţiile făcute în microdozarea şi macrodozarea producţiei, citiţi în revista Ferma, ediţia 15-31 mai 2017!

Vizualizat: 4776 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?