Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Pardoseli speciale pentru tăurașii de carne

Publicat: 03 ianuarie 2022 - 11:11
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Vitele sunt adaptate să se deplaseze pe pământul moale de la marginea pădurilor sau din stepe. De aceea, tăurașii la îngrășat au probleme dacă circulă pe betonul dur și alunecos existent pe podelele din grajduri.

LOSPA swiss_Tauri_b

În plus, atunci când întreținerea se face integral pe grătare de beton, uzura suprafeței laterale a onglonului este atât de mare, încât aceasta nu-și mai poate îndeplini funcția, iar animalul ajunge să se deplaseze pe talpă, ceea ce are consecințe negative asupra sănătății întregului onglon.

 

CARE ESTE SOLUȚIA?


KRAIBURG LOSPA swiss este un covor de cauciuc foarte robust, dezvoltat în cooperare cu ferme de îngrășare a tăurașilor din Elveția, produs la comandă pentru fiecare tip de grătar de beton și ancorat cu pene speciale din cauciuc. Acest sistem oferă flexibilitatea necesară pe grătarele rigide din beton, mișcarea taurului fiind amortizată și animalul protejat. Indiferent de tipul grătarelor, covoarele se instalează simplu și pot fi înlocuite ușor.

Covor LOSPA swiss_b

LOSPA swiss a fost testat la diferite institute și organizații științifice din Germania (FLI Celle, LMU Munchen, LfL Bavaria), Elveția (BVET) și Austria (VU Viena) privind pretabilitatea sa pentru utilizarea zilnică și efectele pozitive asupra bunăstării animalelor.

O dizertație a Universității din München a arătat clar că taurii preferă cauciucul pentru că pe astfel de covoare au un comportament natural la odihnă, un mers fără durere și articulații mai sănătoase!

 

ÎNGRĂȘARE RAPIDĂ


Rezultatele practice au arătat clar că îmbunătățirea stării de sănătate a animalului pe covoare din cauciuc a contribuit la o mai bună valorificare a hranei, astfel încât sporul mediu zilnic este cu 50-150 gr. mai mare decât în cazul întreținerii tăurașilor pe grătare de beton fără cauciuc.

Tauri pe LOSPA swiss_b

 

CONTACT 

 

Simona EHMANN

tel: 0722 587 124 

mai multe pe această temă kraiburg-elastik.com

Vizualizat: 2202 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?