Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Pardoseala elastică din standul cu stabulaţie legată

Publicat: 02 august 2010 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pardoseala din grajdurile cu stabulaţie legată trebuie să îndeplineacă cerinţe deosebite. Pe de o parte, trebuie să reziste un timp îndelungat unei mari greutăţi corporale, concentrată în punctele de sprijin ale membrelor pe pardoseală, atunci când animalul se hrăneşte sau stă în picioare în stand, şi pe de altă parte, trebuie să-i ofere acestuia un confort plăcut la odihna în decubit.

Click pe poza pentru galerie!

Firma germană Gummiwerk Kraiburg a dovedit pe parcursul mai multor decenii, că realizarea acestor două cerinţe este posibilă practic, iar rentabilitatea obţinută astfel de către clienţii săi, i-a adus un mare succes.
De peste de 40 de ani, firma Kraiburg produce pardoseli din cauciuc pentru agrozootehnie.

Cu un număr de 140 de angajaţi, care au în centrul preocupării lor confortul animalelor şi eficienţa activităţii fermierilor, şi cu o proprie unitate de cercetare şi dezvoltare, firma germană Gummiwerk Kraiburg Elastic este lider în domeniul pardoselilor elastice pentru vaci. Suprafeţele de odihnă şi mişcare adaptate cerinţelor animalului sunt deosebit de apreciate în multe ţări ale lumii.

 

Robusteţe şi confort

În mod deosebit pentru pardoselile din standurile cu stabulaţie legată, unde rezistenţa la acţiunea agenţilor agresori şi elasticitatea sunt proprietăţi care trebuie permanent îmbinate, a fost creat un nou tip de saltea, denumită Lenta.

Salteaua Lenta se evidenţiază prin următoarele caracteristici, care conving fermierul de rentabilitatea deosebită a sistemului:

• deformabilitate optimă, conferită de profilul cu crampoane duble de pe partea posterioară;
• robusteţea şi caracterul masiv, conferit de grosimea de 19 mm a corpului de bază al saltelei;
• autocurăţare, datorită unei declivităţi integrate în a doua jumătate a saltelei;
• uşurinţa curăţării şi dezinfectării;
• etanşeitatea care împiedică pătrunderea murdăriei dedesubt;
• montajul foarte simplu şi timpul redus de muncă necesar pentru întreţinere.

Lenta îmbină în mod optim şi eficient cerinţele cu privire la utilizarea de lungă durată cu cele legate de confort şi este soluţia ideală în cazul stabulaţiei legate. În practică, aceste pardoseli Kraiburg elastice şi robuste si-au dovedit de multă vreme, şi în mod real avantajele, pentru că, prin utilizarea lor, s-a ajuns la realizarea timpului de odihnă necesar animalelor şi, astfel, la creşterea producţiei de lapte.

 

Contact
Informaţii suplimentare, inclusiv cu privire la saltelele din boxele cu stabulaţie liberă, puteţi găsi pe pagina de internet: www.kraiburg-agri.com sau la specialiştii şi distribuitorii Kraiburg.

 

Articol publicat în revista Ferma nr. 3(58)/2008

Vizualizat: 1373 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina Ideal și tractorul anului 2021, vedetele standului SIGMA România la INDAGRA 2021

Combina Ideal și tractorul anului 2021, vedetele standului SIGMA România la INDAGRA 2021

Sigma Romania, prezență consistentă la Indagra! Tractorul anului 2021 și combina Ideal, vedetele standului la ediția din acest an! Un interviu cu Alexandru Antonesei - manager produs Massey Ferguson, Sigma România

Vasile Târziu: 5 provocări pentru agricultura de mâine Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?