Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

PARADA TAURILOR la Semtest BVN Târgu-Mureş

Publicat: 29 noiembrie 2017 - 03:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ajunsă la a XVI-a ediţie, Parada Taurilor Semtest BVN a cucerit suflet cu suflet. Evenimentul, desfăşurat în ziua de 7 octombrie a.c. în arena de sub Dealul Tofalăului, creşte pe toate planurile. 

Iar Sângeorgiu de Mureş se fixează tot mai adânc pe harta geneticii bovine!

La Sângeorgiu de Mureş, Semtest BVN a organizat cu succes a 16 ediţie a Paradei Taurilor. O manifestare a geneticii de top unde se adună în fiecare an foarte mulţi împătimiţi ai zootehniei. Unii dintre ei, 38 la număr, au devenit din acest an acţionari ai Semtest BVN. Claudiu Frânc, Dan Cristian Ţandea sau Liviu Morar sunt doar trei dintre fermierii care vor beneficia de acest privilegiu de acţionari într-un business care priveşte întotdeauna spre viitor. Tot spre viitor este direcţionat şi acest eveniment. Aşa se face că tribuna de sub Dealul Tofalău a fost plină cu mlădiţele fermierilor. De altfel, prima impresie a fost că am nimerit la un spectacol pentru cei mici. Aproape fiecare fermier sosit (mulţi dintre ei şi operatori însămânţători) aveau de mână cel puţin un copil. Semn că evenimentul a creat deja prozeliţi printre fermierii din generaţiile viitoare. Bucuria de pe chipul lor se îmbina cu o anume curiozitate firească. Ochii lor absorbeau fiecare imagine şi o aşezau în minte şi în suflet.
Crescători de animale din aproape toată ţara. Chiar şi din judeţul Suceava, de unde a venit şi Daniel Negură. Fermierul din localitatea Vama, acolo unde creşte 42 de vaci cu lapte, a plecat cu noaptea în cap pentru a prinde show-ul. Deoarece, trebuie să recunoaştem, Parada Taurilor este un adevărat show al geneticii bovine. Unic în România!

Tot din Moldova, de la SCDA Secuieni - Neamţ, responsabilul cu sectorul zootehnic (la Secuieni este un nucleu de Brună), medicul veterinar George Ionuţ Stîngă a răspuns prezent invitaţiei lansate de Semtest BVN Mureş. 

parada-9_TOP-GUN.2_b

Pe larg despre acest subiect citiţi în revista Ferma nr. 20/203 (ediția 15-30 noiembrie)

Un articol semnat de TUDOR CALOTESCU

Vizualizat: 1584 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?