Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

PARADA TAURILOR la Semtest BVN Târgu-Mureş

Publicat: 29 noiembrie 2017 - 03:15
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ajunsă la a XVI-a ediţie, Parada Taurilor Semtest BVN a cucerit suflet cu suflet. Evenimentul, desfăşurat în ziua de 7 octombrie a.c. în arena de sub Dealul Tofalăului, creşte pe toate planurile. 

Iar Sângeorgiu de Mureş se fixează tot mai adânc pe harta geneticii bovine!

La Sângeorgiu de Mureş, Semtest BVN a organizat cu succes a 16 ediţie a Paradei Taurilor. O manifestare a geneticii de top unde se adună în fiecare an foarte mulţi împătimiţi ai zootehniei. Unii dintre ei, 38 la număr, au devenit din acest an acţionari ai Semtest BVN. Claudiu Frânc, Dan Cristian Ţandea sau Liviu Morar sunt doar trei dintre fermierii care vor beneficia de acest privilegiu de acţionari într-un business care priveşte întotdeauna spre viitor. Tot spre viitor este direcţionat şi acest eveniment. Aşa se face că tribuna de sub Dealul Tofalău a fost plină cu mlădiţele fermierilor. De altfel, prima impresie a fost că am nimerit la un spectacol pentru cei mici. Aproape fiecare fermier sosit (mulţi dintre ei şi operatori însămânţători) aveau de mână cel puţin un copil. Semn că evenimentul a creat deja prozeliţi printre fermierii din generaţiile viitoare. Bucuria de pe chipul lor se îmbina cu o anume curiozitate firească. Ochii lor absorbeau fiecare imagine şi o aşezau în minte şi în suflet.
Crescători de animale din aproape toată ţara. Chiar şi din judeţul Suceava, de unde a venit şi Daniel Negură. Fermierul din localitatea Vama, acolo unde creşte 42 de vaci cu lapte, a plecat cu noaptea în cap pentru a prinde show-ul. Deoarece, trebuie să recunoaştem, Parada Taurilor este un adevărat show al geneticii bovine. Unic în România!

Tot din Moldova, de la SCDA Secuieni - Neamţ, responsabilul cu sectorul zootehnic (la Secuieni este un nucleu de Brună), medicul veterinar George Ionuţ Stîngă a răspuns prezent invitaţiei lansate de Semtest BVN Mureş. 

parada-9_TOP-GUN.2_b

Pe larg despre acest subiect citiţi în revista Ferma nr. 20/203 (ediția 15-30 noiembrie)

Un articol semnat de TUDOR CALOTESCU

Vizualizat: 1159 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vantage - Agricultua de precizie

Vantage - Agricultua de precizie

Soluţiile Trimble de ghidare manuală şi automată ajută la creşterea eficienţei în operaţile agricole şi la reducerea costurilor. Cosmin Micu foloseşte sitemele FMX de ghidare Trimble oferite de Vantage. Efectuarea lucrărilor într-o fermă modernă fără utilizarea instrumentelor agriculturii de precizie este acum de neconceput. Creşterea vitezei de lucru şi evitarea suprapunerilor sunt doar câteva dintre avantajele utilizării sistemelor de ghidare Trimble.

Interviu cu Cosmin Micu - fermier, Mănăştur, Arad.

AgriPlanta - RomAgroTec 2017 În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Agriplanta-Romagrotec 2018
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?