Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Până în 2030: Biogazul german ar putea înlocui 40 la sută din gazul rusesc

Publicat: 28 iulie 2022 - 12:44
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Asociaţia Germană a Biogazului este convinsă că biogazul are potenţial şi ar putea înlocui 40 % din gazul importat în prezent din Rusia.

Prin urmare, asociaţia doreşte să atragă atenţia asupra biogazului printr-o campanie în social media.

În discuţiile actuale despre alternativele la gazele naturale ruseşti, biogazului i se acordă încă prea puţină atenţie, potrivit Asociaţiei Biogaz. Cu toate acestea, instalaţiile germane de biogaz ar putea creşte spontan producţia cu 20 % şi ar putea înlocui, până în 2030, peste 40 % din gazul importat în prezent din Rusia.

"Dorim şi trebuie să subliniem şi mai tare potenţialul biogazului. Pentru că suntem încă ascultaţi de o mare parte a sistemului politic. Acesta este motivul pentru care Asociaţia Germană a Biogazului lansează o campanie de social media însoţită de noul site biovollgas.de", spune Manuel Maciejczyk, directorul general al Asociaţiei Germane a Biogazului, citat de landundforst.de.

 instalaÈ›ie de biogaz cu două digestoare ROTA GUIDO in ferma zootehnica Ulmeni_b

 

Biometanul acoperă 1% din cererea de gaze din Germania

 

În prezent, Uniunea Europeană intenţionează să producă 35 de miliarde de metri cubi de biometan până în 2030. Potrivit lui Harman Dekkers, preşedintele Asociaţiei Europene a Biogazului, biogazul ar putea acoperi între 30 şi 50% din cererea viitoare de gaze din UE până în 2050.

Cu toate acestea, în prezent, în Germania, doar 10-12 TWh de biometan sunt introduşi în reţea, în vreme ce 960 TWh de gaze naturale au fost consumate în Germania în 2021. Acest lucru înseamnă că, în prezent, cota de biometan este de numai 1 % în total.

 

În România, mai multe ferme au decis să devină producătoare de biogas pentru consum şi sustenabilitate. Citeşte reţeta lor de success AICI!

Autonomie energetică în ferma integrată de la Ulmeni

 

Valorificarea dejecţiilor. Alexandru Baciu îşi produce singur energia şi fertilizanţii

Vizualizat: 892 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?