Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Ordinul privind CLASIFICAREA FERMELOR de SUINE, un PRIM PAS pentru COMBATEREA PPA!

Publicat: 29 octombrie 2019 - 15:10
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

APCPR – organizaţia profesională a crescătorilor de suine care asigură 70% din porcii livraţi către abatoarele din România apreciază că emiterea proiectului de Ordin MADR pentru stabilirea dimensionării tipurilor de exploataţii de suine pe teritoriul României, după mai mult de un an de tergiversări, reprezintă un prim pas foarte necesar în combaterea evoluţiei PPA în România, arată organizaţia într-un comunicat.

Potrivit reprezentanţilor APCPR, în condiţiile evoluţiei virusului PPA în România şi a riscului ca producţia naţională de carne de porc să scadă drastic sau chiar să dispară, este absolut necesar ca toţi producătorii de porci să respecte legislaţia sanitară veterinară, regulile de biosecuritate şi de circulaţie a animalelor, să declare şi să înregistreze animalele din toate exploataţiile, indiferent de mărimea acestor exploatatii.

Porci_b

“Ordinul privind clasificarea fermelor de suine - chiar dacă nu corespunde integral solicitărilor asociaţiei noastre - reprezintă fundaţia pe care trebuie să se elaboreze regulile sanitar-veterinare de biosecuritate în exploataţiile de porcine şi strategia naţională a sectorului de producere a cărnii de porc din România în contextul actual al evoluţiei pestei porcine africane. Revizuirea şi aplicarea ordinului a fost solicitată de toate echipele de audit care au verificat, în ultimii doi ani, aplicarea reglementărilor europene în contextul evoluţiei virusului PPA în România”, se precizează în documentul citat.

Reducerea efectelor catastrofale ale bolii va fi posibilă doar dacă întreg sectorul de creşterea porcilor va avea reguli de creştere şi valorificare a animalelor clare şi unitare, care să permită ca toţi crescătorii de porcine să îşi desfăşoare activitatea în aceeaşi piaţă, în condiţii legale, cu respectarea normelor de biosecuritate, circulaţie a animalelor şi de siguranţă alimentară.

Vizualizat: 273 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga A inceput INDAGRA! Semănat în sistem No-till
Cultura anului 2019

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2019?