Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Olanda va subvenţiona fermierii care renunţă la creşterea porcilor

Publicat: 12 iunie 2019 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Ministrul olandez al Agriculturii, Carola Schouten, a anunţat că fermele de porcine care se confruntă cu probleme şi care doresc să renunţe la activitatea lor vor avea şansa de a opta pentru compensaţii din partea statului, sub forma unor subvenţii.

Purcei_bCrescătorii de porci din Olanda sunt deseori arătaţi cu degetul de societate pentru că sunt consideraţi mari poluatori ai mediului înconjurător. Pentru a-şi proteja însă interesele, fermierii şi companiile procesatoare şi-au unit forţele elaborând un plan de acţiune comun pentru revitalizarea sectorului. Obiectivele sale principale sunt legate de bunăstarea animalelor dar şi de crearea unui mediu sănătos de viaţă.

În cazul fermelor de porci situate în zone care provoacă disconfort oamenilor care locuiesc în apropiere, Ministerul Agriculturii a decis să vină cu o propunere concretă, menită să rezolve într-un fel această problemă, oferind subvenţii fermierilor care doresc să-şi întrerupă activitatea, "cu scopul de a obţine o producţie de porci mai durabilă şi de a reduce riscurile pentru sănătate şi mediu în zonele cu o densitate de populaţie ridicată".

Potrivit ministrului Carola Schouten, decizia de a renunţa la activitatea de creştere a porcilor are un impact important asupra vieţii unui fermier, deoarece acesta ar putea manifesta, pe bună dreptate, îngrijorări legate, spre exemplu, de ceea ce se va întâmplă cu clădirile atunci când afacerea se va închide. Planul elaborat de echipa sa promite să ofere răspunsuri şi la această întrebare, astfel încât cei ce vor pune lacătul pe ferme să fie bine informaţi şi să beneficieze de compensaţii financiare.

Vizualizat: 968 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren

Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren! Interviu cu Marius Mitra, reprezentat FALC în România, realizat la Agriplanta 2022

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” Climate FieldView de la Bayer - hărți de producție cu precizie maximă în timp real AGRARIA 2022, 5-8 mai 2022, Jucu, Jud. Cluj!
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?