Kwizda
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

OI de EXCEPŢIE la Banat Agralim 2017

Publicat: 19 iunie 2017 - 14:26
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Dintre instituţiile de învăţământ superior agricol din România, Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinara a Banatului (USAMVB) din Timişoara se evidenţiază şi prin organizarea anuală a expoziţiei BanatAgralim, dedicată studenţilor acestei universităţi, agricultorilor şi procesatorilor de produse agricole, specialiştilor din domeniu şi firmelor de profil din ţară şi din străinătate.

La sectorul ovine-caprine, au expus crescătorii din cele două mari asociaţii de profil din judeţul Timiş (OvisBanatim şi Ovitim Mioriţa Coştei), dar şi din judeţeleArad(Păstorul Crişana) Caraş-Severin (SCDCOC Caransebeş şi Asociaţia crescătorilor de ovine şi caprine Caraş-Severin) şiBraşov(crescătorul de ovine Nicolae Ianuşec).

oi-banat-agralim-2017_b

De ani buni, judeţul Timiş este pe primul loc la efectivele de ovine cu un total de 827 de mii capete. Dintre oile Ţurcane, s-au remarcat prin dezvoltare, armonie corporală, lâna albă, lungă şi mătăsoasă, oile Ţurcană albe (Băle) aduse la expoziţie de Mircea Barbu şi Mircea Ghiorghioi şi oile Ţurcane oacheşe expuse de Ioan Tăpălagă. Absent anul trecut, crescătorul Gheorghe Maruşca a venit cu exemplare tipice, bine dezvoltate şi frumoase, de Ţurcană brează, animale profilate pentru producţia de lapte, admirate de mulţi vizitatori. O bună impresie au făcut şi oile de Ţurcană bucălaie, profilate pe producţia de carne, aduse de Octavian Miclău şi Nicolae Ianuşec. Apreciate au fost şi oile Ţurcană Raţca pentru lâna şi pentru coarnele în formă de tirbuşon, expuse de Florin Vâşcu şi de neobositul crescător Ioan Pau din Doclin, Caraş-Severin.

Oile Ţurcane, prin varietăţile şi ecotipurile expuse, au consolidat părerea că sunt mândria Munţilor Carpaţi şi, de ani buni, şi a oierilor din Transilvania şi dinBanat.

Pe larg despre exemplarele de ovine expuse şi rasele prezente în premieră, în revista Ferma, ediţia 15-30 iunie 2017!

Vizualizat: 1783 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

CUM FACI 80 DE TONE DE VARZĂ PE HECTAR

CUM FACI 80 DE TONE DE VARZĂ PE HECTAR

Compania Seminis împreună cu Naturevo şi NaanDanJain au strâns fermierii din vestul şi
sudul ţării în ferma Banat Melon din Vizejdia, judeţul Timiş, pentru a le prezenta un lot
demonstrativ cu şase hibrizi de varză şi un hibrid de conopidă din gama Seminis.
Interviuri cu:
VIOREL DINU, promotor naţional Seminis România
FLORIAN LAZĂR, director tehnic Naturevo
RĂZVAN MANOLACHE, agent vânzări NaanDanJain
HEINZ WOLF, administrator ferma Banat Melon
Reporter Agroinfo: Violeta Mâţ
Operator imagine: Claudiu Borobei

Pariul unui tânăr fermier, Cătălin Alb GENETICA WWS, CAMPIOANA UNGARIEI CEA MAI MARE EXPOZIŢIE ZOOTEHNICĂ DIN UNGARIA
Cultura anului 2017

Care credeţi că va fi cea mai rentabilă cultură agricolă în 2017?