Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

OAIA de CARNE. Ţurcana şi Ţigaia fac casă bună cu berbecii Vendeen!

Publicat: 07 iulie 2017 - 14:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Membrii Federaţiei Oierilor de Munte din România (FOMR) caută soluţii pentru a vinde miei de calitate pe piaţa vest-europeană, care oferă cele mai bune preţuri de achiziţie per kilogramul în viu. Producerea de miei hibrizi între rasele Ţurcană şi Ţigaie din zona montană, destinaţi pentru îngrăşare şi vânzare la export, este o oportunitate.

Membrii FOMR au importat din Franţa în anul 2016 berbeci din rasa Albă de Massif Central şi din rasa Vendeen. Rasa Vendeen este considerată în Franţa o oaie de top între rasele de ovine specializate pentru producţia de carne.

tiramisu-sheep_b

"Producerea de miei hibrizi destinaţi pentru export nu se poate organiza la întâmplare. În principiu, rasa maternă (oaia) trebuie să fie din rasele autohtone, crescute în zona montană, Ţurcană sau Ţigaie, care imprimă mieilor hibrizi caracterele de rusticitate, rezistenţă mai bună la bolile locale şi adaptare la arealul de creştere, iar rasa paternă, o rasă specializată şi performantă pentru producţia de carne, care să îmbunătăţească viteza de creştere a mieilor, calitatea şi cantitatea cărnii", susţine prof. univ. Zootehinie, USAMVB, Ioan Pădeanu.
Producerea de miei hibrizi pentru carne se poate organiza pe o perioadă de mai mulţi ani doar de către crescătorii ce deţin efective mai mari de ovine.

Ce paşi trebuie să urmaţi în propria fermă de ovine pentru o hibridare reuşită, aflaţi din revista Ferma, ediţia 1-31 iulie 2017!

Vizualizat: 2062 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!