Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

NOU în Colecţia de carte FERMA 20: GĂINI OUĂTOARE ÎN SISTEM FREE RANGE

Publicat: 21 aprilie 2018 - 13:47
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Titlul reprezintă chiar numele celei mai recente cărţi publicate de către Leonard Constantin Stafie, specialist în creşterea păsărilor de curte şi colaborator apropiat al revistei Ferma. Lansarea oficială a avut loc în cadrul târgului Agraria.

Cartea se doreşte a fi un îndrumător practic pentru crescătorul de păsări. Concentrează informaţii tehnologice, dar prezintă şi date reale din practică. Apare inclusiv un model de proiect tip pentru o fermă de o mie de găini ouătoare, în care sunt specificate date tehnice cu privire la adăpost, echipamentele utilizate, instalaţiile pentru asigurarea microclimatului.

"În România avem doar 40.000 de păsări de curte în exploataţiile specializate pe creşterea în sistem free range. În condiţiile în care există o piaţă imensă şi o nişă de dezvoltare neexploatată suficient. Pe de altă parte, cei care practică o astfel de tehnologie nu intră în concurenţă cu fermele mari. Asta înseamnă că cel mare nu va fi niciodată interesat din punct de vedere economic să-şi deschidă o fermă în sistem free range. Pentru că aceasta este de fapt o afacere de familie. Din punct de vedere al rentabilităţii, discutăm despre efective între 500 şi 3.000 de găini", spunea Leonard Stafie cu această ocazie.

Radu Antohe si Leonard Constantin Stafie_bRadu Antohe şi Leonard Constantin Stafie la standul revistei Ferma de la Agraria - 19 aprilie 2018, lansarea oficială a cărţii „GĂINI OUĂTOARE ÎN SISTEM FREE RANGE - Ghid practic de creştere”


Coautor al cărţii, Radu Antohe consideră ţăranul român are nevoie de alternative pentru a trece de la producţia de autoconsum la producţia orientată spre economia de piaţă. "Această carte a fost concepută pe realităţile rurale româneşti. Într-o piaţă concurenţială, cum este cea europeană, satul românesc are nevoie astăzi mai mult decât oricând de alternative. Iar pentru ţăranul român creşterea găinilor ouătoare în sistem free range reprezintă o astfel de alternativă. Populaţia din mediul rural este din ce în ce mai îmbătrânită, iar exodul spre zonele urbane este o realitate pe care nu o putem ignora. Ţăranul român, sau micul fermier cum este numit el în terminologia europeană, nu are o piaţă asigurată. Trebuie să-l ajutăm să treacă de la autoconsum la producţia de piaţă", declară specialistul.

Cartea „GĂINI OUĂTOARE ÎN SISTEM FREE RANGE - Ghid practic de creştere” face parte din colecţia REVISTA FERMA 20 de ani, o colecţie unică de cărţi de specialitate semnate de specialiştii noştri din Consiliul Consultativ şi care conţin articole publicate de-a lungul anilor în revista Ferma, modificate şi aduse la zi, în concordanţă cu prevederile în vigoare.
Revista FERMA a împlinit, în luna februarie a acestui an, 20 de ani de la prima apariţie.
Cartea poate fi comandată la telefon 0256 213328 (Redacţia FERMA) la preţul de 40 de lei + taxe poştale.

coperta carte Gaini ouatoare in sistem free range_b

Vizualizat: 5661 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?