Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Noi recorduri la Eurotier

Publicat: 11 decembrie 2016 - 00:33
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

La invitația DLG InterMarketing, am vizitat cel mai mare târg mondial destinat tehnicii și tehnologiei pentru zootehnie - Eurotier, desfășurat în perioada 15-18 noiembrie a.c. Concomitent au avut loc și EnergyDecentral, expoziție dedicată prezentării soluțiilor de producere a energiei descentralizate, precum și Congresul medicilor veterinari. Toate acestea au transformat centrul expozițional din Hanovra în polul agriculturii globale. 

„Ediția din 2016 a Eurotier a fost cea mai bună din toate timpurile. Această a 12-a ediție a însemnat două expoziții simultan, Eurotier și EnergyDecentral. În plus, o dată la patru ani are loc și evenimentul dedicat creșterii puilor, care se alătură Eurotier. Congresul medicilor veterinari a fost în paralel cu Eurotier. Ca noutate, amintim colaborarea foarte bună cu Asociația de Biogaz din Germania. Firmele expozante spun că este, din punct de vedere al calității vizitatorilor, cel mai mare eveniment la care au participat”, a declarat Corina Mareș, director DLG InterMarketing.

Noi recorduri la EurotierClick pe poza pentru galerie!

Peste 300 de fermieri români au vizitat Eurotier
Ca de fiecare dată, DLG InterMarketing a oferit gratuit bilete fermierilor români doritori să participe la Eurotier. În acest an au fost acordate 200-250 de bilete, dar numărul vizitatorilor din România poate ajunge și la 350, ținând cont că firmele care activează în România și care au participat la Eurtier și-au invitat și ele colaboratorii.
Medaliile au fost anunțate într-un moment plin de suspans. Toți cei nominalizați au fost chemați pe scenă. La început au fost anunțați câștigătorii argintului, pentru ca în final să rămână doar câștigătorii aurului.
Spre deosebire de expozițiile de zootehnie din România, unde zona animalelor era separată de restul firmelor expozante, la Eurotier, hala 11 a avut deopotrivă animale și firme expozante din domeniul geneticii bovine, dar și un spațiu destinat prezentărilor și concursurilor.
Inedită a fost participarea Bulgariei cu efective de ovine pe un spațiu generos. Această participare a fost susținută de Ministerul Agriculturii din Bulgaria.
Am întâlnit mulți români la Eurotier 2016. Ne-au povestit despre ceea ce li s-a părut interesant, despre fermele lor sau în ce domenii ar mai avea nevoie să investească. Despre poveștile lor vom scrie în ediția următoare a revistei Ferma.

 

 

Noi recorduri la Eurotier
Corina Mareș: „Dacă Eurotier este pentru fermierii din România un eveniment important, noi suntem deschiși să sprijinim și un stand al României în cadrul târgului.

 

CIFRELE SUCCESULUI
Ca și la ediția precendentă, în 2016 la Eurotier s-au stabilit noi recorduri. Au fost 163.000 de vizitatori, din peste o sută de state, iar 36.000 dintre ei au venit din afara Germaniei. Cei mai mulți provin din Olanda, Austria, Marea Britanie, Danemarca, Belgia, Elveția și Polonia. Au fost 2.629 de expozanți din 58 de țări. Plus 330 de firme la EnergyDesentral. Expozanții au ocupat 18 hale din cele puse la dispoziție de organizatori. Suprafața ocupată a ajuns la 280.000 mp, atingând un nou record.

 

Articol publicat in revista Ferma nr. 21 (182) din 1-15 decembrie 2016

Vizualizat: 467 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!