Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Nicolae Cioranu: Suntem la mâna unor ong-uri şi a abatoarelor!

Publicat: 30 septembrie 2021 - 10:32
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Crescătorii români de ovine se opun interzicerii exportului de animale vii. Nicolae Cioranu, preşedintele Asociaţiei „Păstorul Crişana” din jud. Arad, acuză presiuni din partea unor ONG-uri finanţate de Australia.

Australia este unul din cei mai mari exportatori mondiali de ovine, care se bate pentru piaţa Arabiei Saudite, unde ajung şi ovine vii din România.

Arabia Saudită este cea mai bună piaţă pentru exportul de ovine vii din ţara noastră. În cazul interzicerii exportului de animale vii, oierii români ar mai putea vinde doar abatoarelor, care, de fiecare dată când exporturile au fost suspendate, au redus cu 40-50% preţul, susţine Cioranu.

nicolae cioranu v f_b


Decizii în Parlamentul European


Pe 6 septembrie 2021, Comisia Parlamentului European care anchetează protecţia animalelor vii în timpul transportului (ANIT) a discutat amendamentele depuse pe proiectele de raport şi de recomandări. În total, au fost depuse 1.233 de amendamente, din care 591 de amendamente la recomandări, a anunţat europarlamentarul român Daniel Buda, coraportor al celor două proiecte.

„Componenta cărnii în carcasă nu poate înlocui, în momentul de faţă, transportul de animale vii, pentru că nu avem nici capacitatea aceasta, dar şi pentru că anumite state terţe nu ar accepta”, susţine Daniel Buda.

Recomandările finale ale Comisiei ANIT vor ajunge în plenul Parlamentului European, apoi vor fi transpuse în legislaţie de Comisia Europeană.

Următoarea reuniune a Comisiei ANIT va avea loc pe 25-26 octombrie 2021.

Click AICI pentru a fi la curent cu toate deciziile ANSVSA şi ale Uniunii Europene privind transportul şi exportul de animale vii!

 

un articol de

VIOLETA MÂŢ

Vizualizat: 2881 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?