Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Modificare de urgență! Cine face decontaminarea în fermă?

Publicat: 19 martie 2020 - 21:07
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
ZOOTEHNISTUL ŞI VETERINARUL AU ÎNVĂŢAT ASTA ÎN ŞCOALĂ. LEGEA NU LE PERMITE!

Conform legislației în vigoare decontaminarea spațiilor, a utilajelor şi a echipamentelor poate fi realizată doar cu firme autorizate. Asta înseamnă că o fermă zootehnică sau o instituție publică chiar dacă are angajați specializați, în sensul în care au tehnicieni veterinari sau zootehniști, ingineri zootehniști sau medici veterinari, aceștia, după lege, nu pot realiza decontaminarea spațiilor (birouri, dormitoare) pentru că nu sunt autorizați!

Țineți cont că toţi cei amintiţi au învățat asta în licee şi în facultăți și asta fac de-o viață, dar o reglementare ”idioată” blochează această activitate!
De ce facem aceste afirmaţii? Toate aceste operațiuni costă bani și oricum ne confruntăm cu o situație delicată, în care antrepenorul încercă să mențină activitatea, să investească în substanțe decontaminante pentru a-şi proteja afacerea şi angajaţii și, mai mult decât atât, pentru a garanta siguranța alimentară. Trebuie să analizați că se ajunge în situația hilară de a avea costuri de 10 la sută cu substanța decontaminantă și 90 la sută cu manopera pentru o firmă autorizată!!! Ţineți cont de faptul că aceste substanțe decontaminante nu sunt din categoria substanțelor toxice și super toxice; sunt doar anumite condiții de manipulare și de instructaj pe care noi, zootehniștii și veterinarii le cunoaștem, le învățăm și le aplicăm zilnic.

LĂSAŢI SPECIALIŞTII DIN FERME SĂ-ŞI FACĂ TREABA!
Din aceste motive este imperios necesar ca cei care au personal calificat în sensul menționat anterior să poată utiliza acest personal pentru a realiza decontaminările. Cu alte cuvinte, lăsați specialiștii certificați de școala românească de agricultură să își facă treaba! Să facă ceea ce au învățat pentru că SUNT OAMENI CARE AU LUCRAT, AU TRĂIT ÎN FOCARE DE BOLI CARANTINABILE DE GRADUL I ŞI ŞTIU CE FAC! Nu trebuie să fim opriţi de o virgulă, pentru că noi, zootehniștii și veterinarii dacă ”scăpăm” o boală la animale nu omorâm un om, ci milioane. Pe umerii noștri apasă o greutate enormă în viața de zi cu zi și lucrul acesta îl știm și îl facem cu responsabilitate; așadar, lăsați-ne să ne facem meseria! Noi ASTA știm să facem, să protejăm oamenii și să prevenim bolile ca SĂ NU MOARĂ OAMENI!

decontaminare ferme_b

Rămâneţi conectaţi cu Celula de Criză FERMA!

Ferma Media Grup, primul grup media privat din domeniul agriculturii româneşti, a creat o CELULĂ DE CRIZĂ pentru problemele fermierilor, care va prelua toate sesizările, cererile şi propunerile venite dinspre fermieri către autorităţi, precum şi neliniştile oamenilor cu privire la sectorul agroalimentar. În plină pandemie CoVid-19, Celula de Criză este un demers jurnalistic de utilitate publică, în sprijinul fermierilor şi al populaţiei, lansat şi susţinut de Ferma Media Grup prin site-urile revista-ferma.ro şi agroinfo.ro

CUM NE PUTEŢI CONTACTA. În această perioadă, redactorii Ferma şi Agroinfo sunt alături de voi, fermierii români, pentru a vă face publice problemele cu care vă confruntaţi şi pentru a le aduce în atenţia autorităţilor. Vă rugăm să ne trimiteţi întrebările şi sesizările voastre pe adresa redacţiei: redactia@revista-ferma.ro sau să ne trimiteţi mesaje pe paginile de facebook Revista Ferma şi Agroinfo şi prin WhatsApp la telefon 0722814021.

Vizualizat: 1460 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Dupa două campanii de recoltat cu combina John Deere S770i cu heder de tip vario de 9 metri rezultatele au fost pe măsura aşteptărilor. „Am recoltat într-o singură zi peste 230 de tone, în condiţiile în care oricum s-a ieşit târziu în câmp. Cu această combină poţi recolta fără probleme 35 de hectare într-o zi. Şi în condiţiile noastre de lucru, că intrăm la recoltat la ora 11-12 şi terminăm la 9 seara. Pentru că noi suntem producători de sămânţă şi trebuie să avem umiditatea corectă, să curăţăm foarte bine combina, şi nu doar de la o cultură la alta, chiar şi între diferite soiuri de grâu” - Willy Tavares

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?