Concurs Ferma
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

MINIMISUL pentru BERBECII şi ŢAPII DE RASĂ! Cum s-au ÎMPĂRŢIT BANII?

Publicat: 22 februarie 2017 - 10:16
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

MILIOANE DE LEI PENTRU BERBECI ŞI ŢAPI DE RASĂ! Oierii care au aplicat pentru obţinerea ajutorului de minimis acordat pentru achiziţionarea de berbeci şi ţapi de rasă şi-au primit banii, în baza HG 638/2016. 

Crescătorii de taurine, dar şi cei de suine au beneficiat la rândul lor de acest tip de ajutor financiar acordat în baza HG 723/2016, respectiv HG 852/2016.

Peste cinci milioane de lei au ajuns în conturile crescătorilor de ovine din judeţul Arad. Potrivit MADR, au fost achiziţionaţi 2034 de berbeci de rasă. O sumă şi mai mare, 5.755.000 lei, a ajuns în judeţul Bistriţa-Năsăud, fiind cumpăraţi 2302 berbeci de rasă. În judeţul Timiş au intrat peste 3 milioane de lei, iar în Satu Mare peste 2 milioane de lei. Aplicanţii din Hunedoara au încasat 1.150.000 lei, iar cei din Maramureş, un total de 1.439.312 de lei. În cele mai multe judeţe, au ajuns sume cuprinse între 100.000 de lei şi un milion de lei.

berbec-de-rasa_bClick pe poza pentru galerie!

Au fost mulţi fermierii care au achiziţionat între 2 şi 5 berbeci, adică fermieri care deţin un efectiv de până la 150 de oi. În Teleorman, au beneficiat, în 2014, de ajutorul de minimis atât pentru berbeci, cât şi pentru juninci, 10 fermieri. În 2016, 32 de fermieri au beneficiat de sprijin pentru achiziţionarea berbecilor. Numai doi crescători au cumpărat 11, respectiv 13 berbeci, restul au achiziţionat între 1 şi 8 masculi. Aceasta dovedeşte cu prisosinţă că oierii cu turme sub 150 de oi, lăsaţi pe dinafară de vechea HG, au beneficiat din plin de actuala HG.

Despre beneficiile acestui ajutor de minimis, dar şi criticile atrase asupra programului şi a beneficiarilor, citiţi în revista Ferma, ediţia 15-28 februarie 2017!

Vizualizat: 7622 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Reclama header after big part 3 pages

Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor
START Campanie de primăvară. Tu ce alegi?

Iarnă fără zăpadă sau ploi, secetă pedologică... vremea nu e deloc prietenoasă. Cum staţi cu lucrările specifice campaniei de primăvară pregătirea terenului/semănat? Ce hibrizi alegeţi? Vă rog, scrieţi în comentariu ce sămânţă cumpăraţi, de la cine şi judeţul în care lucraţi terenul!