Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Milkiwean Yoghurt

Publicat: 28 aprilie 2017 - 15:18
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

• suplimentul ideal pentru purceii sugari

Milkiwean Yoghurt a fost special conceput pentru a fi primul supliment dat purceilor ca furaj complementar în perioada de sugar, produsul îndeplinind în totalitate cerinţele nutriţionale ale organismului tânăr şi în dezvoltare.

logotroua2

Milkiwean Yoghurt, cu o compoziţie unică, are de aproximativ 2,7 ori mai multă substanţă uscată, comparativ cu înlocuitorii de lapte uzuali, precum şi un nivel mult mai ridicat de grăsime, ca principală sursă de energie a purcelului.
Ca rezultat, purceii îşi îmbunătăţesc foarte devreme aportul de energie şi de substanţă uscată consumată, fiind mai bine pregătiţi pentru tranziţia spre furajul solid, ceea ce le stimulează creşterea şi vitalitatea până la înţărcare.
Recomandări de utilizare: Milkiwean Yoghurt este indicat să se folosească la toţi purceii din maternitate, începând din ziua 1 de viaţă - după ce au consumat colostru ca primă masă. Produsul se administrează proaspăt preparat, în mod ideal de două ori pe zi, timp de cel puţin două săptămâni. Scopul lui este acela de a păstra toţi purceii la scroafă, reducând necesitatea formării de scroafe doici şi scăzând riscul înţărcărilor forţate din cauza lipsei de mame.
Se recomandă administrarea produsului din ziua 1, pentru ca purceii să se obişnuiască atât cu mirosul, cât şi cu gustul acestuia de la bun început, efectul de supraimprimare încurajând consumul.
Milkiwean Yoghurt este un furaj ideal pentru purceii înţărcaţi precoce. Acesta poate fi administrat împreună cu furajul solid pentru a stimula atât consumul, cât şi rata de creştere a purceilor.

Milkiwean Yoghurt

Mortalitate scăzută, greutate bună la înţărcare
Milkiwean Yoghurt, prin compoziţia sa unică, stimulează consumul precoce de furaj şi dezvoltarea sistemului digestiv, reducând variabilitatea de greutate a purceilor la înţărcare şi asigurând obţinerea unui purcel mai robust şi viabil. Acest lucru este benefic în special în cazul scroafelor cu cuiburi mari şi/sau atunci când greutatea purceilor la naştere este foarte variabilă, reducând astfel procentul de purcei cu viabilitate scăzută.
Rezultate obţinute în România au dovedit că folosirea suplimentului furajer Milkiwean Yoghurt la purceii sugari scade semnficativ mortalitatea acestora înainte de înţărcare. Pierderea de produşi în această perioadă este corelată cu creşterea numărului de purcei în cuib, cauza principală fiind înfometarea dată de un aport inadecvat de colostru şi/sau de lapte. Asigurarea unui supliment de furaj adecvat încă din prima zi de viaţă ajută la recuperarea purceilor a căror pierdere ar putea fi inevitabilă (figura 1).
Cercetări recente au arătat că Milkiwean Yoghut are beneficii semnificative nu numai în cazul cuiburilor de purcei cu risc ridicat. Comparativ cu folosirea unui furaj prestarter tradiţional înainte de înţărcare, adăugarea iaurtului în completarea prestarterului solid a îmbunătăţit semnificativ greutatea la înţărcare cu 8,5 % (figura 2), dar a stimulat şi consumul de substanţă uscată înainte de înţărcare, cunoscut fiind faptul că „un purcel care consumă bine, va creşte bine!” (figura 3).

Milkiwean YoghurtMilkiwean Yoghurt

Viorica POPA,
Ana NEAMŢU
Trouw Nutrition

 

AVANTAJELE MILKIWEAN YOGHURT
• Îmbunătăţeşte consumul de substanţă uscată înainte de înţărcare;
• Reduce mortalitatea, obţinând în medie un purcel suplimentar înţărcat/cuib;
• Îmbunătăţeşte greutatea purceilor la înţărcare;
• Asigură o tranziţie lentă spre consumul de furaj uscat;
• Reduce variabilitatea cuiburilor la înţărcare;
• Poate fi utilizat imediat după naştere în hrana purceilor foarte mici, ca un plus de energie pentru a îmbunătăţi viabilitatea;
• Caracteristici bune: compoziţie asemănătoare cu cea a laptelui scroafei; lapte praf omogenizat şi pasteurizat; aromă atractivă de lapte, stimulând consumul; dimensiune a particulelor de grăsime egală cu cea a celor din laptele scroafei, pentru a optimizarea digestibilităţii; solubil şi stabil în soluţie timp de până la 24 de ore.

TABEL: MOD DE PREPARARE ŞI SCHEMĂ DE FURAJARE
Se amestecă 1 kg de Milkiwean Yoghurt în 2,5 litri de apă caldă şi se administrează, proaspăt preparat, conform schemei de furajare din tabel:

 tabpura2

FIGURA 1: IMPACTUL FOLOSIRII MILKIWEAN YOGHURT ASUPRA MORTALITĂŢII PURCEILOR ÎNAINTE DE ÎNŢĂRCARE

 grpura2

FIGURA 2: AVANTAJUL FOLOSIRII MILKIWEAN YOGHURT ASUPRA GREUTĂŢII CUIBULUI LA ÎNŢĂRCARE

 gr2pura2

FIGURA 3: EFECTUL FOLOSIRII MILKIWEAN YOGHURT ASUPRA CONSUMULUI DE SUBSTANŢĂ USCATĂ LA PURCEI ÎNAINTE DE ÎNŢĂRCARE

 gr3pura2


Articol publicat in revista Ferma nr. 7 (190) din 15-30 aprilie 2017

Vizualizat: 581 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării

Delfini la Sulina, Delta Dunării #danubedelta #delfini #sulina

Video: Calin Ene

Revista Ferma și o echipă de pasionați de turism prietenos cu mediul îți aduc zilnic delta la tine acasă și te invită, totodată, acasă în Sulina Fabuloasă, într-un inedit Drum De Deltă, un proiect de vacanță cum nu se poate mai necesar după o perioadă lungă care ne-a pus la grea încercare pe toți.

Citeste despre proiect aici: https://www.revista-ferma.ro/proiecte-ferma/drum-de-delta-vezi-si-evadezi

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?