Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Mic fermier: M-AM AUTOIZOLAT în FERMĂ de două săptămâni. Ce fac cu produsele?

Publicat: 22 martie 2020 - 17:14
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

“M-am autoizolat în fermă de două săptămâni, nu pot să-mi achiziţionez cele necesare, nici să vând produsele din fermă. Ce facem cu laptele şi brânza? Ce facem dacă avem nevoie de veterinar în fermă?”, ne-a scris, îngrijorat, Adrian Georgescu, mic fermier din comuna Baba-Ana, judeţul Prahova.

UPDATE: Adrian Georgescu a primit de la noi MODELUL de declaraţie dat de Ministerul Agriculturii pentru a putea ieşi din fermă în caz de urgenţă!

Conştient de pericolul dat de gradul mare de contaciozitate al Coronavirusului, micul fermier încearcă să reducă la minim riscurile unei infecţii. “Doar eu şi soţia muncim acum, un tractorist şi un angajat de la vaci mi-au zis că pleacă pentru că nu mai am bani să îi plătesc. Aşa o fi, pentru că nu mai am unde să vând brânza şi restul produselor. Am fost la piaţă şi a venit poliţia să plec de acolo. Ştiu că trebuie să stăm izolaţi, dar cum facem cu producţia?”, ne-a scris Adrian Georgescu.

mic fermier autoizolat_b

Au cincisprezece vaci mulgătoare şi mai aşteaptă cinci juninci la noapte sau mâine. „Mulgem peste 300 de litri de lapte pe zi şi facem brânză, smântână, lapte acru, lapte dulce... acum nu avem ce face cu toate astea. Mai aştept să-mi fete o junincă la noapte. Dacă e restricţia asta şi am nevoie de medic veterinar nu ştiu cum poate să vină la mine după ora 22. Trebuie să merg eu după el cu declaraţie pe propria răspundere, dar cum justific? Poliţia nu a avut un răspuns pentru mine, au dat din umeri...” , a adăugat derutat fermierul.

Pentru toate aceste întrebări, nici autorităţile nu au un răspuns. Încercăm să găsim împreună o soluţie. Noi, echipa Ferma, am creat o Celulă de criză care vă sprijină cu informaţii privind infectarea cu COVID 19, măsuri, efecte… etc. În acelaşi timp, am lansat Campania “Hai să dăm mână cu mână!” prin care v-am invitat să sprijinim producţia locală, cu precădere din domeniul agro-alimentar.

Vom încerca să aducem împreună consumatorii şi producătorii autohtoni. Astfel, pentru început, iată ce puteţi cumpăra şi de la cine! Cine sunt vecinii voştri fermieri, de acum poate, cei mai buni prieteni? LISTA este ÎN CURS DE ACTUALIZARE PERMANENT!

CE TREBUIE SĂ FACEŢI DACĂ VREŢI SĂ PARTICIPAŢI LA CAMPANIE?
1. Intraţi în grupul nostru la postarea campaniei. O găsiţi aici: CUMPĂRAŢI PRODUSE LOCALE
2. Scrieţi într-un comentariu ce produse aveţi, datele de contact, linkuri către site (dacă aveţi), pagină de facebook sau magazin online şi o poză cu ceea ce aveţi de vânzare. La fel şi pentru ce produse căutaţi!
3. IMPORTANT! Nu folosim în postarea de pe facebook cuvintele "vând" şi "preţ", ci "produc" şi "detalii".

ATENŢIE! Dacă nu aveţi facebook, vă promovăm noi produsele în cadrul campaniei. Trimiteţi o fotografie, date de contact (inclusiv numele şi prenumele, denumirea fermei, a brandului - dacă aveţi, telefon, localitate, judeţ), şi o listă cu ceea ce produceţi la adresa de email: redactia@revista-ferma.ro

Vizualizat: 4435 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?