Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Mary PANĂ: Legarea SCZ de RG este un ÎNDEMN la FRAUDĂ!

Publicat: 29 septembrie 2017 - 09:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine (ACEBOP) din România, Mary Pană, este omul care trage tot mai multe semnale de alarmă pentru sectorul zootehnic. 

Semnale clare, care nebăgate în seamă de autorităţi, vor crea multe aspecte negative. Discutând cu liderul ACEBOP, am descoperit un om complex, cu abordări directe, unele complet singulare pentru sectorul zootehnic. Cum este şi afirmaţia din titlul acestui articol. (...) Mary Pană, specialistul veterinar care se ocupă de problemele exportatorilor din zootehnie, susţine din capul locului că: „Dacă amesteci politica cu orice altceva, nu vei ajunge niciodată la nimic bun!”. Deşi, cred eu, chiar şi asumarea faptului că nu faci politică este tot... o politică! Iar politica ACEBOP are ca scop obţinerea facilităţilor pentru ca fermierii să-şi dezvolte afacerile pe termen lung. (...)

mary-pana_b

„Dăm bani la RG, în loc să subvenţionăm reproducţia!”
E adevărat că pentru a susţine sectorul zootehnic, genul de programe - cum ar fi ”Prima Fermă” - este mai oportun de susţinut decât aruncarea în aer a milioanelor de euro pe registre de rasă şi un COP îndoielnice, consideră Mary Pană. De altfel, liderul ACEBOP a fost singurul preşedinte de asociaţie care s-a împotrivit legării Sprijinului Cuplat Zootehnic de RG, care „pur şi simplu este un îndemn la FRAUDĂ”. Intervievata mea ştie că îşi face duşmani în lumea aceasta, dar crede cu tărie şi susţine înfiinţarea fermelor de reproducţie care ar putea asigura un progres genetic uşor de urmărit şi de cuantificat! „Să nu mai vorbim de faptul că asociaţiile încasează bani publici şi bani privaţi, apoi nu reuşesc să se adune pentru a reprezenta sectorul la nivel european. E o mare ruşine şi o imensă nerealizare faptul că nu suntem prezenţi la masa unde se discută politicile agricole europene. E o ruşine şi eu mi-o asum, faptul că nu suntem în Copa Cogeca!”, mărturiseşte Mary Pană. Împreună, mai spune specialistul veterinar, noi susţinem proiectul Pro Agro privind Taxa de Asociere!
Cât priveşte banii destinaţi ameliorării geneticii, „fermele de pui de o zi şi fermele de purcei pentru îngrăşătorii sunt soluţii pentru eficientizarea sectorului zootehnic”, susţine cu tărie preşedintele ACEBOP România.

Citeşte articolul integral în revista Ferma, ediţia 15-30 septembrie 2017!

Vizualizat: 1614 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?