Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Mary PANĂ: Legarea SCZ de RG este un ÎNDEMN la FRAUDĂ!

Publicat: 29 septembrie 2017 - 09:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Preşedintele Asociaţiei Crescătorilor şi Exportatorilor de Bovine, Ovine şi Porcine (ACEBOP) din România, Mary Pană, este omul care trage tot mai multe semnale de alarmă pentru sectorul zootehnic. 

Semnale clare, care nebăgate în seamă de autorităţi, vor crea multe aspecte negative. Discutând cu liderul ACEBOP, am descoperit un om complex, cu abordări directe, unele complet singulare pentru sectorul zootehnic. Cum este şi afirmaţia din titlul acestui articol. (...) Mary Pană, specialistul veterinar care se ocupă de problemele exportatorilor din zootehnie, susţine din capul locului că: „Dacă amesteci politica cu orice altceva, nu vei ajunge niciodată la nimic bun!”. Deşi, cred eu, chiar şi asumarea faptului că nu faci politică este tot... o politică! Iar politica ACEBOP are ca scop obţinerea facilităţilor pentru ca fermierii să-şi dezvolte afacerile pe termen lung. (...)

mary-pana_b

„Dăm bani la RG, în loc să subvenţionăm reproducţia!”
E adevărat că pentru a susţine sectorul zootehnic, genul de programe - cum ar fi ”Prima Fermă” - este mai oportun de susţinut decât aruncarea în aer a milioanelor de euro pe registre de rasă şi un COP îndoielnice, consideră Mary Pană. De altfel, liderul ACEBOP a fost singurul preşedinte de asociaţie care s-a împotrivit legării Sprijinului Cuplat Zootehnic de RG, care „pur şi simplu este un îndemn la FRAUDĂ”. Intervievata mea ştie că îşi face duşmani în lumea aceasta, dar crede cu tărie şi susţine înfiinţarea fermelor de reproducţie care ar putea asigura un progres genetic uşor de urmărit şi de cuantificat! „Să nu mai vorbim de faptul că asociaţiile încasează bani publici şi bani privaţi, apoi nu reuşesc să se adune pentru a reprezenta sectorul la nivel european. E o mare ruşine şi o imensă nerealizare faptul că nu suntem prezenţi la masa unde se discută politicile agricole europene. E o ruşine şi eu mi-o asum, faptul că nu suntem în Copa Cogeca!”, mărturiseşte Mary Pană. Împreună, mai spune specialistul veterinar, noi susţinem proiectul Pro Agro privind Taxa de Asociere!
Cât priveşte banii destinaţi ameliorării geneticii, „fermele de pui de o zi şi fermele de purcei pentru îngrăşătorii sunt soluţii pentru eficientizarea sectorului zootehnic”, susţine cu tărie preşedintele ACEBOP România.

Citeşte articolul integral în revista Ferma, ediţia 15-30 septembrie 2017!

Vizualizat: 1938 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?