Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Managementul dejecţiilor şi igiena grajdului

Publicat: 20 ianuarie 2019 - 17:56
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În zilele noastre, igiena grajdului este extrem de importantă pentru sănătatea efectivului de bovine şi, prin urmare, pentru producţia de lapte. Prin păstrarea curăţeniei în adăpost, boala ongloanelor şi mastita pot fi evitate, iar riscul de infecţie este redus. Prin colaborarea cu specialiştii de la GEA, o firmă cu decenii de experienţă în managementul dejecţiilor, suntem în măsură să vă oferim o gamă largă de produse de înaltă calitate.  

Indiferent de echipamentul pentru grajd căutat şi de tipul de podea cu care este prevăzut adăpostul fermei dumneavoastră, noi vom găsi întotdeauna sistemul potrivit.

Managementul dejecţiilor şi igiena grajdului_b

Echipamente pentru gestionarea perfectă a gunoiului de grajd
• Robotul racletă SRone este un echipament fiabil, cu o tehnologie simplă, ideal pentru păstrarea siguranţei animalelor. Cu o capacitate de curăţare de 6000 până la 8000 mp de podea pe zi, agilul robot racletă curăţă toate colţurile deplasându-se de-a lungul marginilor cu o viteză de lucru de 5 m/minut. Cu un timp de încărcare de 6 ore, preferabil noaptea, bateriile se alimentează complet, pregătind robotul pentru o nouă zi de lucru.
Beneficiile pe care le aveţi prin achiziţionarea SRone sunt următoarele:
- asigurarea unei igiene optimizate a grajdului pe aleile cu grătare;
- sistemul fiabil de ghidaj lateral îl menţine pe SRone tot timpul pe direcţia corectă;
- costuri reduse în ceea ce priveşte mentenanţa;
- prin utilizarea acestui echipament, fermierii economisesc timp şi efort.
• Sistem de eliminare a gunoiului cu troliu pe cablu sau sfoară. Societatea noastră oferă o serie de sisteme diferite de troliuri pe cablu pentru eliminarea bălegarului de pe alei de până la 192 m; acestea sunt caracterizate printr-o durată lungă de funcţionare şi prin eficienţă. Indiferent de varianta aleasă, aceste echipamente asigură servicii excelente de curăţenie şi aderă foarte bine la podea, datorită construcţiei lor solide.
• Duo Compact cu transmisie pe cablu. Fiind prevăzut cu un motor de 0,25 kW, Duo Compact I poate fi utilizat atât pe podeaua cu grătare, cât şi pe cea din beton. Odată cu achiziţionarea acestui sistem, veţi primi două unităţi de transmisie; una dintre unităţile de transmisie va trage racletele în fiecare direcţie, în timp ce cealaltă va coborî cablul. Adăugarea de raclete suplimentare este posibilă, în acest mod reducându-se durata ciclului.
Avantajele Duo Compact sunt:
- instalare simplă;
- costuri minime datorită puterii de tracţiune reduse;
- lungimea cursei de până la 65 m;
- asigurarea unei tehnologii de transmisie fiabile pentru o eficienţă maximă.
Colaboratorii noştri s-au remarcat prin dezvoltarea eficientă şi de durată a sistemelor de management al dejecţiilor. Indiferent de starea în care se află grajdul dumneavoastră, avem soluţii care să răspundă aşteptărilor tuturor. Luna viitoare vom continua prezentarea echipamentelor care uşurează procesul de curăţenie în grajdul oricărui crescător de animale.

Text şi foto: HOERMANN


Un articol publicat în revista Ferma nr. 20/225 (ediţia 15-30 noiembrie 2018)

 

Vizualizat: 200 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă, o mare provocare! Iacob Boca a ales combina New Holland de la Agroconcept

Agricultura în pantă este o mare provocare pentru Iacob Boca. Chiar dacă îi spune Câmpia Transilvaniei, această zonă este împânzită de dealuri cu elevaţie destul de mare. De aceea are nevoie de tractoare puternice şi de utilaje mari, care să facă faţă lucrului în pantă. 

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?