Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

Mai multă mișcare, mai mult lapte

Publicat: 16 iulie 2021 - 16:45
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Am observat adesea că vacile se mișcă mai sprinten și fără dureri pe zonele de mers pardosite cu covoare din cauciuc. Vacile cărora le place să se miște mai mult tind să se hrănească mai frecvent.

KRAIBURG_profiKURA-S_Jäger_33_b

Anumiți parametri de comportament ai vacilor pot furniza informații despre deplasarea lor în siguranță pentru îndeplinirea nevoilor lor naturale. Disconfortul produs de mișcare cauzează, printre altele, o asimilare necorespunzătoare a hranei!

 

4 mari avantaje


1. Zilnic, pe pardoseala din cauciuc vacile se mișcă aproape de două ori mai mult. Animalele active sunt mai productive și mai sănătoase, deoarece dacă stau nemișcate se abțin de la comportamente naturale importante. (Platz și colab., 2007)

2. Lungimea pașilor e aproape aceeași ca și pe pajiștile naturale. Lungimea pasului arată dacă animalele se simt în siguranță când merg. Măsurători comparative în grajdul cu stabulație liberă arată că vacile fac pași semnificativ mai mari pe cauciuc decât pe beton; valoarea atinsă de cca. 80 cm este comparabilă cu lungimea pasului pe un sol natural. (Benz, 2002)

KRAIBURG_profiKURA-P_02_b

3. Hrănire mai frecventă. Pentru a menține pH-ul în rumen la un nivel minim, rumegătoarele ar trebui să-și consume furajele în rații mai mici și cât mai des posibil. Dacă suprafețele de mișcare sunt confortabile, vacile se mișcă mai sigur și fără dureri. Acest lucru le încurajează să se hrănească mai frecvent. (Partes, 2004)

4. Siguranță în preajma robotului de muls. „Am observat adesea că vacile noastre se mișcă mai sprinten pe aleile moi și antiderapante. Asta ne arată că se simt mai în siguranță și nu au dureri când se deplasează pe covoarele din cauciuc. Este exact ceea ce avem nevoie, ca lucrurile să funcționeze fără probleme în jurul roboților de muls”, declară Elisabeth și Johann Jaeger, Fridolfing, Germania, crescători are folosesc în grajd grătare de beton și pardoseli profiKURA.

 

un articol de Simona EHMANN

mai multe pe această temă kraiburg-elastik.com

Vizualizat: 736 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Micul oier Emanuel Miclăuş visează medicina

Emanuel Miclăuş, la vârsta de 14 ani, se bucură de cei doi berbeci şi cele 63 de oi de Brează de care are mare grijă.

”De la şapte ani mă ocup de animale, de agricultură, de tot. Toamna le ţinem aici la Haţeg, la fratele meu.Pe timp de iarnă, primăvara şi vara le avem acasă sau la munte. Nu e chiar aşa de greu. Dimineaţa mă trezesc, mă duc la şcoală, vin după-amiaza şi le fac curăţenie, le dau apă, merg cu ele pe câmp, apoi învăţ. Vreau să mă fac medic veterinar, să urmez Facultatea de Medicină”, ne-a mărturisit Emanuel Miclăuş.


Caracteristici si recomandari pentru hibrizii Pioneer Deutz-Fahr 6125 C - ediţie specială în culori Hürlimann Climate FieldView - simplificarea procesului decizional din ferme
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?