Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Lider în producţia de porci din Austria

Publicat: 15 iunie 2010 - 13:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Producţia de porci şi modalităţile de producţie s-au schimbat foarte mult în ultimii zece ani. În trecut, porcii erau ţinuţi în ferme mici, care aparţineau unei familii, şi constituiau astfel afaceri sau ocupaţii exclusiv familiale.

Click pe poza pentru galerie!

Însă în urma schimbărilor de-a lungul generaţiilor, şi a condiţiilor de pe piaţa din zilele noastre, fermele mici au disparut treptat, în locul acestora fiind construite ferme mari, cu peste o mie de scroafe. Dar numărul de scroafe reprezintă doar cea de-a doua preocupare într-o fermă. Cea mai importanta problemă este performanţa!

Performanţa se măsoară prin numărul de purcei nou născuţi, numărul purceilor înţărcaţi, sporul mediu zilnic, procent carne macră în carcasă. Şi, exact ca într-un puzzle, dacă o piesă lipseşte, “imaginea” de ansamblu nu este corespunzătoare.

Sprijinim fermierii austrieci de mai bine de 60 ani, iar acum suntem în România tocmai pentru a va oferi acelaşi suport, acele piese lipsă dintr-un puzzle care, întregit, poate asigura performanţa de care are nevoie o fermă de porcine.

Deci, pentru a ajunge la performanţă şi calitate, aveţi nevoie ca numărul de purcei înţărcaţi pe scroafă să fie cât mai mare, de vieri cu bune performanţe de creştere şi dezvoltare (spor mediu zilnic ridicat) şi procent mare de carne în carcasă. Toate acestea însă nu sunt suficiente. Trebuie să aveţi şi cunoştinţele necesare pentru aplicarea un management al producţiei adecvat.

Numai în acest fel, puteţi pune în valoare avantajul oferit de genetica deţinută în ferma dumneavoastră, pentru a ajunge la nivelul unui producător european de succes!
Este un drum pe care îl putem face împreună!

 

CONTACT

SC PigAt SRL
Str. Nucului 7 B; RO 430075 Baia Mare, jud. Maramureş
Tel: 0720.39.39.85;  +43 676 628 62 12
Fax: 0043.2269.2218.19
 

Articol publicat în revista Ferma nr. 3(58)/2008

Vizualizat: 1059 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?