Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Laptele e oglinda fermei

Publicat: 23 noiembrie 2017 - 00:51
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Igiena ugerului şi a echipamentelor din grajd influenţează calitatea laptelui. Pentru furnizarea unui produs conform standardelor tot mai exigente, fermierul trebuie să fie pregătit şi din punct de vedere al soluţiilor de dezinfectare. 

Vă prezentăm soluţiile Hörmann pentru întreţinerea igienei:
• Prin folosirea agentului de dipare SalvoDip B, sănătatea ugerului este asigurată; noua formulă a fost special concepută pentru a proteja ugerul împotriva bacteriilor care favorizează apariţia mastitei şi pentru a asigura supleţea pielii mamelonului. SalvoDip B este o soluţie care are anumite proprietăţi care conduc la o îngrijire optimă a animalelor:
- Efect de dezinfectare excelent;
- Protejarea cu ajutorul unei pelicule vâscoase între timpii de muls;
- Risipă redusă - scurgerea fiind scăzută - şi o modalitate de aplicare mai eficientă;
- Soluţia poate fi utilizată imediat.

Soluţiile Hörmann_b
• În perioada ulterioară mulsului, riscul de infecţie a mameloanelor este destul de ridicat. Prin aplicarea agentului de dipare LuxDip B se creează un strat-barieră şi astfel se asigură protecţie şi îngrijire excelente. Acest produs se remarcă prin următoarele calităţi:
- Dezinfectant de calitate superioară cu un conţinut ridicat de iod;
- Barieră de protecţie activă împotriva bacteriilor, fungilor şi a altor influenţe nocive ale mediului;
- Risipa este redusă la minim, determinând astfel o utilizare economică.
CircoSuper AFM şi SFM sunt soluţii lichide de curăţare, special concepute pentru instalaţiile de muls şi tancurile de răcire. După o perioadă îndelungată de studii şi cercetări s-a ajuns la o reţetă care garantează o igienă riguroasă la fiecare sesiune de curăţare; în aceste condiţii, fermierul va fi mulţumit prin obţinerea unui lapte de primă clasă.
• Curăţarea ongloanelor are un rol determinant în sănătatea bovinelor şi în producţia de lapte. Astfel, SC HÖRMANN SRL pune la dispoziţia crescătorilor PedicoSan, un agent de dezinfectare puternic care reduce bacteriile, scăzând riscul infecţiilor. Manipularea este simplă, fiind un produs adecvat pentru băile manuale şi automate. PedicoSan nu conţine metale grele, dăunătoare mediului, nici formaldehidă toxică; prezintă un grad de acceptare crescut din partea vacilor, conferindu-le acestora starea de confort.
Calitatea şi igiena laptelui depind de factori legaţi de starea de sănătate a animalelor, de condiţiile igienice de muls şi de manipulare. Pe consumatorul final îl interesează ca laptele să corespundă îndeosebi calităţilor sale nutritive. Din punct de vedere igienic, laptele trebuie să fie liber de orice noxă fizică, chimică, biochimică şi/sau microbiologică. Astfel, societatea noastră vă pune la dispoziţie o gamă largă de soluţii care asigură igiena ugerului şi igiena mulsului, elemente atât de importante în bunul mers al activităţii fermierilor.

Text şi foto: Hörmann


Articol publicat in revista Ferma nr. 20 (203) (15-30 noiembrie 2017)

Vizualizat: 898 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?