BAyer 1200x150
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Kraiburg LOSPA swiss - covoare performante pentru bovinele de carne

Publicat: 01 mai 2018 - 10:37
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pe lângă creşterea vacilor pentru lapte, în ultimul timp fermierii sunt tot mai interesaţi de exploatarea bovinelor pentru carne. Un sistem foarte uzual de întreţinere în grajd a taurilor pentru carne este pardoseala din grătare de beton. Acoperind cu perfectă exactitate orice geometrie a grătarelor de beton, covoarele Kraiburg LOSPA swiss îşi aduc aportul, de peste 30 de ani, la creşterea confortului animalelor, diminuând riscul rănirilor şi mortalitatea şi influenţând pozitiv luarea animalelor în greutate.

 

Covoarele se fixează foarte uşor cu un diblu din cauciuc, patentat de Kraiburg, împotriva alunecării laterale şi unit cu pardoseala elastică. Suprafaţa acestora, întărită pentru solicitări mari, este circulabilă auto şi permite utilizarea plugului raclor.

Tauri pe covor_b
Rezultatele din cercetare şi experienţa practică dovedesc avantajele întreţinerii vacilor pe covoare de cauciuc, faţă de întreţinerea pe beton: scăderea procentului de animale cu leziuni grave, de striviri şi de pierderi de vârfuri de coadă; scăderea cu 30 de zile a vârstei la sacrificare; diminuarea leziunilor articulaţiilor carpiene; diminuarea rănirilor din zonele ongloanelor, în special cele situate la talpă şi la linia albă.

Fermierii confirmă: animalele preferă suprafeţele de odihnă moi
Experienţa practică a fermierilor a argumentat, an de an, eficienţa adusă de utilizarea pardoselilor elastice din cuciuc: „Iniţial am pardosit boxele numai pe jumătate cu covoare LOSPA. Cu acest prilej am observat că animalele preferă clar suprafeţele de odihnă moi. Pentru a nu dezavantaja animalele mai slabe, am pardosit în scurt timp boxele integral. Astfel, toate animalele profită de transmiterea mai bună a căldurii şi bunăstarea a crescut simţitor.

Kraiburg_b

Datorită siguranţei la alunecare, animalul se ridică mai uşor şi articulaţiile carpiene sunt protejate. Pierderea animalelor din cauza accidentelor prin cădere este practic nulă. Animalele au o vitalitate mai mare şi sunt mai active, iar sporul zilnic în greutate a crescut. Investiţia a meritat nu numai din punct de vedere al confortului animalelor, ci şi sub aspectul rentabilităţii“, este convins Oliver Engeli, proprietarul unei ferme de îngrăşare a 350 de tauri, în Engishofen, Elveţia.
Alături de covoarele pentru grătare de beton, Kraiburg a elaborat şi covoare pentru aleile de deplasare netede, precum şi pentru vacile de carne întreţinute în cuşete de odihnă.

Text şi foto: KRAIBURG

 


NOILE COVOARE LOSPA SB ŞI KURA SB
Aceste pardoseli au suprafaţa bombată, cu o pantă de 5% spre deschizăturile grătarului de beton. Acest mod de execuţie aduce, în plus, următoarele avantaje:
- Favorizează scurgerea lichidelor şi uscarea suprafeţei;
- Ridică gradul de curăţenie şi de igienă;
- Reduce emanaţiile amoniacale din grajd;
- Siguranţa la deplasare creşte şi mai mult.

Un articol publicat în revista Ferma nr. 22/205 (editia 15-30 decembrie)

Vizualizat: 465 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

Grădina lui Piper - o livadă intensivă, irigată și protejată

O afacere de familie, consolidată cu ajutorul fondurilor europene, produce 500 de tone de fructe pe an, în livada intensivă de la periferia municipiului Arad.
 
Redactor: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radi
Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta
Cultura anului 2021

Pe ce cultură mizaţi în anul agricol 2020-2021?