Reclama header big full
Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma
Reclama header after big part 1 pages

Kraiburg LOSPA Swiss - covoare din cauciuc pentru grătare de beton

Publicat: 28 septembrie 2018 - 12:30
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Un sistem foarte uzual de întreţinere în grajd a taurilor pentru carne este pardoseala din grătare de beton. Acoperind cu perfectă exactitate orice geometrie a grătarelor de beton, covoarele Kraiburg LOSPA Swiss pentru taurii de carne îşi aduc aportul, de peste 30 de ani, la creşterea confortului animalelor, diminuând riscul rănirilor şi mortalitatea şi influenţând pozitiv luarea în greutate.

Suprafaţa covoarelor Kraiburg LOSPA Swiss este întărită pentru solicitări mari şi este circulabilă auto. De asemenea, permite utilizarea plugului raclor.
Flexibile şi cu fixare elastică, covoarele se prind foarte uşor cu un diblu din cauciuc patentat de Kraiburg, care le uneşte cu pardoseala şi previne alunecarea laterală. Aşezarea în mod autonom a covoarelor generează durabilitate. Deoarece cauciucul flexibil şi betonul rigid sunt materiale foarte diferite, o legatură strânsă între cauciuc şi beton ar fi foarte uşor distrusă. Soluţia optimă este utilizarea de bucăţi de covoare din cauciuc cu fixare elastică.
Rezultatele din cercetare şi experienţa practică dovedesc avantajele întreţinerii animalelor pe covoare de cauciuc faţă de întreţinerea pe beton: scăderea procentului de animale cu leziuni grave, cu striviri şi pierderi ale cozilor, scăderea cu 30 de zile a vârstei la sacrificare, diminuarea leziunilor articulaţiilor carpiene şi a rănilor din zonele ongloanelor, în special cele situate la talpă şi la linia albă.

Tauri pe LOSPA_b

Eficienţă confirmată de fermieri
Experienţa practică a fermierilor a argumentat, an de an, eficienţa adusă de utilizarea pardoselilor elastice din cuciuc: „Iniţial, am pardosit boxele numai jumătate cu covoare LOSPA. Cu acest prilej am observat că animalele preferă clar suprafeţele de odihnă moi. Pentru a nu dezavantaja animalele mai slabe, am pardosit în scurt timp boxele integral. Astfel profită toate animalele de transmiterea mai bună a căldurii şi bunăstarea a crescut simţitor. Datorită siguranţei la alunecare, animalul se ridică mai uşor şi articulaţiile carpiene sunt protejate. Pierderea animalelor din cauza accidentelor prin cădere este practic nulă. Animalele au o vitalitate mai mare şi sunt mai active, iar sporul zilnic în greutate a crescut. Investiţia a meritat nu numai în ceea ce priveşte confortul animalelor, ci şi sub aspectul rentabilităţii“, spune Oliver Engeli, deţinător al unei ferme de îngrăşare cu 350 tauri, în Engishofen, Elveţia.
Covoarele LOSPA SB - pentru vacile de carne - şi KURA SB - pentru viţeii de carne - au suprafaţa bombată, cu o pantă de 5% spre deschizăturile grătarului de beton. Acest mod de execuţie aduce, în plus, următoarele avantaje:
- favorizează scurgerea lichidelor şi uscarea suprafeţei;
- ridică gradul de curăţenie şi de igienă;
- reduce emanaţiile amoniacale din grajd;
- creşte şi mai mult siguranţa la deplasare.
Alături de covoarele pentru grătare de beton, Kraiburg a elaborat şi covoare pentru aleile de deplasare netede, precum şi pentru vacile de carne întreţinute în cuşete de odihnă.

covoare din cauciuc pentru grătare de beton_b
Text şi foto: Kraiburg


Un articol publicat în revista Ferma nr. 15/220 (ediţia 1-14 septembrie 2019)

Vizualizat: 209 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
reclama art afetr lead

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibridul SY Experto - producţie record

Hibridul SY Experto - producţie record

Chiar dacă anul agricol nu a fost unul uşor, Cosmin Micu a obţinut o producţie medie de 4375kg/ha la floarea soarelui de pe cele 75ha cultivate cu hibridul SY Experto de la Syngenta. Hibridul high-oleic SY Experto se remarcă printr-o toleranță foarte bună la mană, rezistenţă la frânge şi 87% conţinut de acid oleic.

 

Interviu cu Cosmin Micu, fermier

Procereal Agrosan, loc. Mănăştur, jud. Arad.

În vizită la văcuţele melomane de la Doaga Sistemul de ghidare Trimble GFX-750 testat la Soc. agricola AgroSlavia Cum își gestionează drenarea cei de la Campo d'Oro cu ajutorul sistemelor Trimble de la Vantage
Valorificarea producţia de cereale

Cum veţi valorifica producţia de cereale de anul acesta?