Revista-Ferma
Revista-Ferma Revista-Ferma Revista-Ferma

IŢE, FIŢE şi CHICHIŢE: Cum se pot BLOCA SUBVENŢIILE!

Publicat: 05 decembrie 2017 - 14:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CUM PIERZI SUBVENŢIILE APIA, CU ACTELE ÎN MÂNĂ! NICOLAE BOARIU-AVRAM, o cunoștință mai veche de-a noastră, fermier în judeţul Sibiu, mai precis în comuna Nocrich, sat Ghijaşa de Jos, a avut o lungă bătălie cu primăria, cu un agent economic important, dar mai ales cu falsurile şi abuzurile făcute de unii dintre consătenii săi.

Citiţi pe larg despre aceste probleme aici: La Ghijaşa de Jos, Mioriţa va deveni Joiană?

Acum, a pățit-o din nou. Primăria a trimis către APIA o înștiințare prin care contractele sale de arendă nu mai sunt valabile. Asta, după ce tot ei i-au dat adeverință că totul e în ordine. A urmat, firesc, o chemare la APIA, unde să se semneze un proces verbal de constatare a litigiului. Un litigiu declanșat deja de câțiva oameni care au supradeclarat fermierul pe acea suprafață, deși acesta are contracte de arendă valabile până la 31 decembrie 2019. Mai mult chiar, o hotărâre definitivă a Tribunalului Sibiu (588/2017) în care s-a dat soluția privind neobligarea sa la plata arendei (ca să se știe, omul a închiriat pășunile vândute abuziv de conducerea composesoratului din Ghijaşa de Jos). Mă rog, speța e complicată și cu rădăcini suspecte, însă noi, ca revistă, suntem alături de fermieri în încercările lor de a-și spune păsurile.

NICOLAE BOARIU-AVRAM are o poveste care merită o carte despre cum a ajuns cioban într-unul din puținele sate românești din acea zonă geografică. Iar acum este pus din nou în situația de a fi la un pas de faliment.

Ce este însă suspect, imediat după ce fermierul a obținut sentința definitivă în luna iunie 2017, mai precis pe 20.06.2017, primăria Nocrich a notificat aproape instantaneu APIA spunând, de această dată, adevărul, și anume că respectivele contracte pe care le-au considerat invalide în urmă cu ceva vreme sunt, în fapt, reziliate fără acordul părților, iar acest fapt le menține valabile până la o hotărâre a instanțelor de judecată. Deci, practic, fermierul are dreptul să ia subvențiile, dar acum s-a trezit cu litigii cu APIA.

NICOLAE BOARIU-AVRAM se luptă de câțiva ani cu o situație mai mult decât ciudată, iar strigătul său din dimineața asta „Bună, dom’ Tudor, sunt curios dacă mă ascultă și pe mine cineva în țara asta” m-a făcut să scriu aceste rânduri, cu speranța că autoritățile vor ciuli urechile și la problemele acestea care macină adânc lumea crescătorilor de animale.

Vizualizat: 4152 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!reclama header after big part 2 subpage - AMADA

Video

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE!

La recoltat de grâu cu 6 COMBINE JOHN DEERE! 
Locație: Ferma Emiliana West Rom, jud. Timiș

Massey Ferguson a revoluționat productivitatea în ferma familiei Popa din Cerăt, jud. Dolj Amazone Condor - semănat direct și fertilizare cu rată variabilă Plugul rotativ FALC - o soluţie eficientă pentru orice teren
Preţul îngrăşămintelor

Preţul îngrăşămintelor a crescut, ce veţi face?